Hyppää sisältöön

J.R.R. Tolkienin poika Christopher kuollut 95 vuoden ikäisenä – vaali isänsä kirjallista perintöä

Christopher Tolkien tunnettiin isänsä kirjallisen perinnön hallinnoijana ja suojelijana.

Christopher Tolkien ja kirjailija Guy Gavriel Kay työstivät yhdessä J.R.R. Tolkienilta kesken jääneen Silmarillionin valmiiksi. Kuva: Nadja Mikkonen / Yle

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin poika Christopher Tolkien on kuollut 95 vuoden ikäisenä. Asiasta kertoo Tolkien Society tviitissä.

Christopher Tolkien tunnettiin isänsä kirjallisen perinnön hallinnoijana ja suojelijana. Hän oli Tolkienin perheen kolmas ja nuorin poika ja toimi jo lapsuudestaan asti isänsä töiden arvioijana ja kommentoijana.

Christopher Tolkien ja kirjailija Guy Gavriel Kay työstivät yhdessä J.R.R. Tolkienilta kesken jääneen Silmarillionin valmiiksi ja julkaisukuntoon vuonna 1977.

Tulevina vuosina Christopher Tolkien saattoi valmiiksi useita muitakin kirjoja, jotka pohjautuvat hänen isänsä kesken jääneisiin töihin. Suomeksi niistä ilmestyi viimeksi Gondolinin tuho vuonna 2019.

Korjattu 17.1. kello 1.06: Tolkienin kirjoista viimeksi suomeksi ilmestyi Gondolinin tuho, ei Gondolin tuho, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.

.
.