E-urheilun puulaakisarja huipentuu Kajaanissa – "Pelaajat ovat hyvin kokeneita änäri-pelaajia"

Kajaanissa kilpaillaan NHL 20 -pelin puulaakimestaruudesta jo toista kertaa.

e-urheilu
Nuori näppäilee Playstation-peliohjainta.
Viikonloppuna pelataan NHL20-pelin mestaruudesta. Kuvituskuva. YLE / Raila Paavola

Toista kertaa järjestettävä elektronisen urheilun puulaakisarja huipentuu lauantaina 18. tammikuuta Kajaanissa pelattavaan finaaliin.

Kaisanetin ja Kavala esports ry:n järjestämän turnauksen karsintaottelut pelattiin syksyn ja alkutalven aikana Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Finaalissa on mukana seitsemän urheilijaa, jotka ovat pääosin Kainuusta ja Pohjois-Savosta.

– Alkukarsintojen pelit olivat korkeatasoisia, joten odotamme finaalilta hienoja pelejä. Uskomme finaalin olevan todella tasaväkinen, sillä pelaajat ovat hyvin kokeneita änäri-pelaajia, sanoo Kavala esport ry:n puheenjohtaja Juho Kovalainen.

Turnauksen pelinä on NHL 20 ja pelialustana Playstation 4 -konsoli. Kovalaisen mukaan konsolipelaaminen on todella suosittua ja NHL on yksi kautta aikain pelatuin urheilupeli.

– E-puulaakin vahvana ajatuksena on ollut kerätä pelaajat samaan tilaan pelaamaan kasvokkain, yleensä kun pelaaminen tapahtuu verkon yli, Kovalainen kertoo.

Kavala esportsin mukaan e-puulaakin järjestäminen on mahdollista myös tulevina vuosina, koska pelaajia riittää.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)