Potilaiden yksityisyys kasvaa Kainuun uudessa sairaalassa

Kainuun uudessa sairaalassa potilasturvallisuuteen panostetaan uusien järjestelmien avulla.

keskussairaalat
uuden kainuun keskussairaalan teho-osaston yksityishuone.
Kainuun uuden keskussairaalan teho-osastolla potilaat hoidetaan pääasiassa yhden hengen huoneissa. Elisa Kinnunen / Yle

Kainuun uudessa sairaalassa potilaita hoidetaan osastoilla pääasiassa yhden hengen huoneissa, kun vanhassa keskussairaalassa samassa huoneessa oli jopa kuusi potilasta.

Sairaanhoitaja Kari Auvisen mukaan suuri muutos tuo lisähaastetta hoitotyöhön. Potilasturvallisuuden on säilyttävä edelleen, joten uudessa sairaalassa esimerkiksi potilasvalvontamonitorit ja lääkintalaitteet välittävät hälytyksen suoraan hoitajan puhelimeen.

– Lisäksi tärkeä muutos on se, että meillä tulee toiminnanohjausjärjestelmä, jonka avulla pystymme pysymään tilanteen tasalla, mitä minkäkin potilaan hoidossa tapahtuu, Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan uuteen sairaalaan siirtymisen suurin haaste on ollut uusiin järjestelmiin perehdyttämisessä, kun jo fyysisiin tiloihin tutustuminen vie aikansa.

– Ei se potilasturvallisuutta tule vaarantamaan. Me pystymme hoitamaan aikaisemmilla systeemeillä potilaat turvallisesti. Uudet järjestelmät keretään oppia, kun uusi toiminta käynnistyy.

Uusi sairaala avataan potilaille ensi keskiviikkona, jolloin muun muassa teho-osasto, synnytysosasto ja päivystys siirtyvät uuden sairaalan puolelle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)