Hasiskauppiaille ehdollista vankeutta – 600 grammalla huumeita yli 11 000 euron tulot

Toinen syytetyistä oli kertonut ostaneensa hasista wickr-sovelluksen kautta venäläiseltä mieheltä

huumeet
Närbild på en anonym man som håller på att tända en joint.
Huumekauppaa käytiin noin puoli vuotta. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Mostphotos

RovaniemiKaksi rovaniemeläistä huumekauppiasta on tuomittu ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Lapin käräjäoikeudessa. Oikeuden mukaan parikymppinen mies ja nainen myivät hasista noin 600 grammaa Rovaniemellä viime ja toissa vuoden aikana. Kaksikko oli myös viljellyt laittomasti hamppua asunnossaan.

Oikeus arvioi noin puoli vuotta kestäneestä huumekaupasta saadun myyntituloja runsaat 11 000 euroa. Käräjäoikeuden tiedossa ei ole, kuinka paljon kaksikko oli alun perin sijoittanut rahaa hasikseen, mutta arvioi huumekaupan kokonaishyödyn olleen 6000 euroa.

Mies oli kertonut ostaneensa hasista wickr-sovelluksen kautta venäläiseltä mieheltä, joka oli ehdottanut huumeiden edelleenmyyntiä.

Mies tuomittiin kahdesta huumausainerikoksesta 10 kuukauden ja nainen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Syyte törkeästä huumausainerikoksesta

Syyttäjä vaatii syytetyille rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta ja väitti, että he olivat ostaneet 1400 grammaa hasista. Käräjäoikeus löysi näyttöä 800 gramman huumemäärän ostamiselle, josta kaksikko myi 600 grammaa. Teko täytti siis perusmuotoisen, ei törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön.

Osan hasiksesta mies ja nainen käyttivät itse.

Tuomiosta voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).