Palaneella Lappeenrannan steinerpäiväkodilla on vaikeuksia löytää sopivat tilat – nyt etsitään uusia väliaikaistiloja

Lappeenrannan palaneen steinerpäiväkodin väki tähtää tässä vaiheessa uusiin väliaikaistiloihin, sillä steinerkoulu tarvitsee päiväkodille lainaamansa tilat takaisin itselleen.

Joulukuun alkupuolella palanutta Lappeenrannan steinerpäiväkotia tutkitaan ja selvitetään, voiko sitä vielä käyttää. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Tulipalon takia evakkoon joutuneen Lappeenrannan steinerpäiväkodin on vaikea löytää uusia tiloja.

Steineropetuksen vaatimuksia ja lapsimäärää vastaavia tiloja ei ole löytynyt keskustasta tai keskustan tuntumasta.

Steinerpäiväkoti on saanut tähän saakka lainata steinerkoulun tiloja, mutta steinerkoulun oppilaat tarvitsevat omat tilansa takaisin.

Lappeenrannan steinerpäiväkodin johtaja Minna Mansikka kertoo, että kevään aikana tavoitteena on löytää uudet ja suuremmat väliaikaistilat. Sen jälkeen etsitään taas uusia, pysyviä tiloja.

– Yhteydenottoja on ollut ja olemme itse aktiivisia koko ajan. Tulevaan on jo helpompi katsoa, ja oikeanlainen ja meidän pedagogiikkaamme sopiva tila löytyy vielä, Mansikka uskoo.

Hän kertoo, että vaatimustaso steinerpäiväkodin toiminnalle on monipuolinen, joten ihan millaisiin tiloihin vain päiväkoti ei voi asettua. Myös neliömäärät on mitoitettu päiväkodeissa tarkasti lapsiryhmien ja lasten lukumäärän mukaan.

Joulukuun alussa palaneen steinerpäiväkodin tilat omistava Senaatti-kiinteistöt selvittää yhä, voidaanko rakennus korjata ja mitä korjaus maksaisi.