Samuli Aaltonen Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin radiotuottajaksi

Aaltonen on pitkän linjan radioammattilainen, joka muistetaan muun muassa Radiomafian Kansakunnan kahvitunti -puheohjelmasta.

radio
Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin uusi radiotuottaja Samuli Aaltonen
Uudessa roolissaan Samuli Aaltonen tuottaa Radio Suomen alueellisia lähetyksiä Keski-Suomeen ja Etelä-Savoon.Niko Hatara

Yle Jyväskylän ja Yle Mikkelin radiotuottajaksi on valittu Samuli Aaltonen. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa. Uudessa roolissaan Aaltonen tuottaa Radio Suomen alueellisia lähetyksiä Keski-Suomeen ja Etelä-Savoon.

Aaltonen on pitkän linjan radioammattilainen, joka on viime vuosina toiminut muun muassa Radio Novan ohjelmapäällikkönä ja Radio Nostalgian kanavapäällikkönä.

– Onneksi on Yle. Entistä enemmän tarvitaan radiosisältöjä, joilla on merkitystä. Ylen kasvattina olen aina kaivannut vahvojen journalististen sisältöjen radioon, Aaltonen sanoo.

Hän on työskennellyt useilla radiokanavilla toimittajana ja juontajana. Moni kuuntelija muistaa hänet Radiomafian Kansakunnan kahvitunti -puheohjelman vetäjänä.

– Yleisönä oleminen on muutoksessa. Elämme vuorovaikutuksessa luotujen, reaaliaikaisten tarinoiden aikaa. Tarvitaan paljon uutta, mutta samalla ikivanhaa puhumalla kertomista, Aaltonen sanoo.

Radiotuottaja vastaa radiosisältöjen ja radion tekijöiden ilmaisun kehittämisestä ja auttaa tekijöitä löytämään omat vahvuutensa.

– Olen ihan vimmatun innostunut mahdollisuudesta touhuta Jyväskylässä ja Mikkelissä juuri rakastamani asian eli lähetysvirran parissa. Olen radiomies.

Yle Jyväskylä ja Yle Mikkeli toimivat Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueilla Jyväskylässä, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Alueiden radiotuottajana aiemmin toiminut Henri Berg siirtyi uuden radiokanavan päätoimittajaksi. Kanavan takana on sanomalehti Keskisuomalaista julkaiseva Keski-Suomen Media Oy.