1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylivieska

"Tämä on ollut ihmeellinen matka" – Ylivieskan Kirkkotalakoot ovat tuottaneet jo yli 700 000 euroa

Talkootuloista kolmannes on saatu kolehtikeräyksistä. Myös yritykset ja yksityisihmiset ovat olleet aktiivisesti mukana.

Ylivieska
Ylivieskan uuden kirkon rakennustyömaa 16.1.2020.
Ylivieskaan rakennettavan uuden kirkon kustannusarvio on noin 13,5 miljoonaa euroa.Risto Degerman / Yle

Ylivieskassa jatketaan uuden kirkon rahankeräystä "Kirkkotalakoiden" nimissä. Lauantaina Ylivieskassa järjestetään suuri gospel-konsertti, jonka tuotot suunnataan kirkkohankkeeseen.

Kaikkiaan Ylivieskan uuden kirkon talkookeräys on tuottanut jo noin 700 000 euroa. Summasta kolehtituloja on lähes 230 000, kertoo keräystoimikunnan sihteeri Terttuirmeli Haapakoski.

–Tämä on ollut ihmeellinen matka. Keräys on yhdistänyt ja koskettanut ihmisiä ympäri Suomea. Keräyssummasta noin kolmannes on kerätty eri seurakuntien kolehdeilla.

Talkoissa on myyty yli kolmen vuoden aikana monenlaisia tuotteita ja palaneen kirkon jäämistöstä valmistettuja muistoesineitä. Osa tuotteista on peräisin 1700-luvun lopulla valmistuneen kirkon rakennushirsistä.

Ylivieskan Vanhan kirkon palosta tulee keväällä kuluneeksi neljä vuotta. Uuden kirkon rakennustyöt alkoivat viime syksynä. Tulevan kirkon kustannusarvio on noin 13,5 miljoonaa euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi