Valmennuksesta apu ikääntyneiden työntekijöiden työhyvinvointiin? – "Työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan"

Työikäisten määrä vähenee, joten nykyisten työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää.

työhyvinvointi
Mies pinnoittaa autoa.
Yksinyrittäjä Kimmo Santamäki on saanut valmennuksesta kannustusta liikkumiseen.Paula Collin / Yle

Ikääntyneiden työntekijöiden työssä jaksamista yritetään parantaa valmennuksen avulla. Asiaa selvitetään parhaillaan Turun korkeakoulujen yhteisprojektissa.

– Työelämä muuttuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Meidän pitää sen vuoksi kehittää uudenlaisia menetelmiä henkilöiden työhyvinvoinnin edistämiseksi, kertoo sisältöjohtaja Marion Karppi Hyvä, parempi, tuottava! -projektista.

Mukana on noin 35 yritystä Varsinais-Suomesta. Joukossa on sekä yksinyrittäjiä että suurempia yrityksiä.

Kukin yritys on mukana noin puoli vuotta. Aluksi selvitetään nykytilanne ja mitataan muun muassa työntekijöiden stressitasoja, unta ja palautumista parin työpäivän sekä yhden vapaapäivän ajan. Sen jälkeen laaditaan tavoitteet ja valmennusjakson lopuksi mittaukset tehdään uudelleen.

Apua etenkin pienyrityksille ja yksinyrittäjille

Valtioneuvoston tutkimusraportin (siirryt toiseen palveluun) mukaan noin puolet työkyvyttömyyseläkkeistä alkaa 55 ja 64 ikävuoden välillä. Väestöennuste näyttää, että työikäisten määrä vähenee, joten on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota nykyisten, ikääntyneiden työntekijöiden työssä jaksamiseen.

– Tämä on kansantaloudellisestikin tärkeä asia. Meillä on jatkuva huoli työvoiman riittävyydestä ja eläkeikää pyritään koko ajan nostamaan. Siksi on pidettävä huoli, että ikääntyvät työntekijät jaksavat hyvinvoivina työelämässä, sanoo Marion Karppi.

Nainen seisoo käytävällä
Marion Karppi kertoo, että kokemukset valmennuksesta ovat olleet positiivisia. Paula Collin / Yle

Yksinyrittäjä, pinnoitustuotteita maahantuovan Coverit-yrityksen toimitusjohtaja Kimmo Santamäki tietää, ettei hyvinvoinnista huolehtiminen ole aina ensimmäisenä mielessä. Yrittäjän arki on kiireistä, eikä esimerkiksi liikunnalle jää aikaa niin paljon kuin pitäisi.

Kun ikää on tullut lisää, oma hyvinvointi on alkanut mietityttää enemmän. Myös suvussa olevat sairaudet ovat saaneet pohtimaan omaa terveyttä ja jaksamista.

– Nyt oli hyvä tilaisuus ottaa siitä selvää. Tavoitteeni on ainakin lisätä liikuntaa, Santamäki kertoo.

Hän aloitti hyvinvointivalmennuksen syksyllä, ja jo nyt voi sanoa, että muutosta on tapahtunut.

– Olen päättänyt tehdä asioita. Koiralenkkien pituudet ovat lisääntyneet ja tästä innostuneena hankin myös älykellon, jolla voin seurata leposykettä, unen määrää ja muuta, Santamäki sanoo.

Myös Marion Karppi sanoo, että kokemukset ovat olleet hyviä. Erityisesti valmennuksesta ovat hyötyneet yksinyrittäjät ja pienyrittäjät.

– He saavat konkreettisia keinoja esimerkiksi siihen, miten erottaa työtä ja vapaa-aikaa. Samalla saa myös vertaistukea toisilta yrittäjiltä, hän sanoo.

Työhyvinvointiprojekti kestää tämän vuoden loppuun. Mukaan mahtuu vielä muutamia yrityksiä.

Lue myös:

Työhyvinvointi ennustaa yleistä mielenterveyttä – Nyt mielenterveysongelmien vuoksi menetetään 17 miljoonaa työpäivää vuodessa

Asiantuntijoiden vinkit työhyvinvointiin – suojaa itsesi tietotulvalta, äläkä unohda suolistoa