1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sairaanhoitopalvelut

Pohjois-Kymen sairaalan päivystyslääkärikisa ratkesi – lääkärit ovat valmiina aloittamaan maaliskuun alusta

Kymsote ostaa Medipulssilta kolmesta neljään päivittäistä, eri pituista päivystyslääkärivuoroa. 

sairaanhoitopalvelut
Päivystyksen sisäänkäynti
Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä toimivat akuutti- ja yleislääketieteen hoitolinjat. Kuvituskuva.Pyry Sarkiola / Yle

Kymsoten hallitus on valinnut Pohjois-Kymen sairaalan päivystyslääkäripalvelujen uudeksi tuottajaksi Medipulssi Oy:n.

Sote-kuntayhtymä ostaa Medipulssilta kolmesta neljään päivittäistä, eri pituista päivystyslääkärivuoroa.

Päivystyslääkäripalvelujen uusi hankintahinta on 165 euroa tunnilta lääkäriä kohden. Tähän saakka Kymsote on maksanut palveluista eri tuottajille 101-195 euroa tunnilta.

– Se on sellainen hinta, mitä tässä vaiheessa odotimme. Kilpaileva tarjous oli vielä huomattavasti kalliimpi. Kyllähän kustannukset ovat nousseet viimeisten vuosien aikana, ylilääkäri Kimmo Salmio kertoo.

Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä toimivat akuutti- ja yleislääketieteen hoitolinjat. Sairaalassa työskentelee ostolääkärien lisäksi muutama Kymsoten oma päivystyslääkäri.

Lääkärit valmiina

Medipulssi on muutaman vuoden ikäinen suomalainen yritys. Sen lääkäreitä on ollut aiemminkin töissä sekä Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa että Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa. Salmion mukaan yritys on toiminut myös Terveystalon alihankkijana.

– Tekijät ovat tuttuja. Heidän yhteishenkilönsä on ollut keskussairaalassa töissä hyvinkin pitkään, ja on kokenut ja tunnettu kollega. Tuntuu, että tässä ollaan hyvissä käsissä.

Palveluntarjoaja vaihtuu 1.3.2020. Kimmo Salmion mukaan yrityksellä on lääkärit jo valmiina.

– Tilanne näyttää hyvältä, Salmio toteaa.

Määräaikainen sopimus on voimassa kaksi vuotta sopimuksen allekirjoittamisesta. Sen jälkeen sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassaolevana.

Toinen kilpailutus

Kymsote päätyi kilpailuttamaan päivystyslääkäripalvelut, koska palvelut tähän saakka pääosin järjestänyt Terveystalo Julkiset Palvelut Oy ehdotti huomattavaa hinnankorotusta päivystyslääkäripalveluille Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa Kuusankoskella.

Syynä hinnankorotukselle oli lääkäreiden rekrytoinnin vaikeutuminen ja kustannusten kasvaminen.

Kymsote on ostanut Terveystalolta päivystyslääkäreitä noin kuudella miljoonalla eurolla vuodessa. Korotus olisi vähintään kaksinkertaistanut hinnan ainakin 12 miljoonaan euroon.

Kilpailutuksessa Kymenlaakson keskussairaalan päivystyslääkäripalvelujen uudeksi tuottajaksi valittiin Medimatkat Oy.

Pohjois-Kymen sairaalan osalta Kymsote joutui kuitenkin joulukuussa järjestämään uuden kilpailutuksen, koska palvelujen tuottamisesta saatiin vain yksi tarjous Mehiläinen Terveyspalveluilta.

Uudessa kilpailutuksessa tarjous saatiin Mehiläinen Terveyspalveluiden lisäksi tarjouskilpailun voittaneelta Medipulssilta.

Kymsote on ostanut lääkäripalveluita terveysalan yrityksiltä, koska virkalääkäreitä on vaikea saada rekrytoitua.

Lue seuraavaksi