1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Talvisää

Jatkuva märkyys haittaa maanrakennustöitäkin – pumppukalustot jatkuvassa valmiudessa

Seinäjoella rakentuu parhaillaan uutta vesi- ja jätevesijohtoa teollisuusalueelle. Sade ja kosteus ovat hidastuttaneet töitä.

Vesijohtotyöt ovat kostean sään takia myöhässä noin kuukauden verran Seinäjoella. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Seinäjoella Kuortaneentielle rakennetaan parhaillaan uutta vesijohtoa sekä jätevesijohtoa. Työt alkoivat viime vuoden lokakuussa ja valmista tulisi olla toukokuussa.

Kostea ja sateinen alkutalvi on kuitenkin haitannut töitä melkoisesti. Märkä maa ei kanna kunnolla raskaita koneita ja vettä joudutaan pumppaamaan kaivannosta jatkuvasti.

– Kyllä tämä märkyys töitä hidastaa. Me joudumme koko ajan pitämään pumppukalustoa valmiudessa ja pumppaamaan kaivannosta vettä. Normaalitalvena paikat jäätyisivät sen verran ja pintavesien joutuminen kaivantoon myöskin hidastuisi.

Työmailla on ollut märkää ja kuraista. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

– Kun kaivanto on täynnä vettä, niin silloin saattaa puolikin työpäivää mennä harakoille, sanoo MRP Risbergin työpäällikkö Harri Granqvist.

Vesi- ja jätevesijohtoa kaivetaan Seinäjoen Kuortaneentielle parin kilometrin verran. Työt ovat kostean sään takia myöhässä noin kuukauden verran. Kiinniotettavaa on, jotta Seinäjoen Veden tilaama työ saadaan valmiiksi aikataulun puitteissa.

– Aikataulun kiinniottaminen kyllä onnistuu sitten kun olosuhteet ovat hyvät.