Hyppää sisältöön

Miltä näyttäisi Sibeliuksen 3. sinfonia visualisoituna? Kisan voittajateos pääsee Mikkelin musiikkijuhlille

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on käynnistänyt musiikin visualisointikilpailun.

Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli toimii Mikkelin musiikkijuhlien päänäyttämönä. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Mikkelin musiikkijuhlilla nähdään kesällä, miltä säveltäjä Jean Sibeliuksen 3. sinfonia näyttää visualisoituna.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kaikille avoimessa Synestesia-kilpailussa (siirryt toiseen palveluun) (Xamkin verkkosivut) tehtävänä on visualisoida Sibeliuksen 3. sinfonia siten, että jokainen sinfonian osa muodostaa oman kilpailuteoksensa.

Kilpailuun osallistuvat voivat valita vapaasti, minkä osan tai osat visualisoivat. Teoksessa voi hyödyntää mitä tahansa taidemuotoa, mutta kilpailuteos on voitava esittää mp4-videomuotoisena.

Voittajateokset esitetään Mikkelin Musiikkijuhlien Finnish Fantasia -päätöskonsertissa heinäkuussa 2020 konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa.

Konsertin avaa Ludvig van Beethovenin Pastoraalisinfonia, jonka aikana konserttisalin seinäpinnoille heijastetaan elävää luontokuvaa. Sibeliuksen 3. sinfonian osat visualisoidaan Xamkin järjestämän kilpailun voittajatöillä. Finnish Fantasia on kunnianosoitus Walt Disneyn Fantasialle 80 vuoden takaa.

Kilpailuun ei saa osallistua aikaisemmin esitetyllä teoksella, sillä haussa on kokonaan uusi teos. Lopulliset esitettävät teokset valmistetaan yhteistyössä tilaajan ja teknisen asiantuntijakumppanin, mikkeliläisen OiOin kanssa.

Kilpailun paras työ palkitaan 1000 eurolla. Kilpailun tuomaristo koostuu suomalaisista ja venäläisistä asiantuntijoista. Kilpailuaikaa on 31.3.2020 saakka.