Hyppää sisältöön

Elisan puhelinmyyjät valehtelivat – järjestelmällistä huijaamista laajakaistamyynnissä

Valehtelusta kiinnijääneet myyjät toimivat Elisan kokonaan omistaman Enia oy:n palveluksessa.

Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Elisan talokohtaisiin laajakaistoihin lisänopeutta tarjonneet puhelinmyyjät ovat järjestelmällisesti valehdelleet asiakkailleen.

– On kerrottu asiakkaille, että lähiympäristöstä on tullut asiakaspalautetta huonosta laajakaistatoimivuudesta ja käytetty sitä myyntipuheessa. On yritetty näin myydä nopeampaa yhteyttä, sanoo Elisan palvelujohtaja Jukka Lehto.

Todellisuudessa valituksia ei ole tullut ja hidasteluväitteet ovat olleet keksittyjä.

Lehto myöntää asiasta ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanom (siirryt toiseen palveluun)ien haastattelussa valehtelun ja pyytää tekoa anteeksi.

– Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut. Ei siitä pääse mihinkään. Olemme toimineet väärin ja käsi pystyyn, Lehto sanoo Ilta-Sanomille.

Elisan tytäryhtiön myyjiä – lankaan menneitä "mieluummin kymmeniä kuin satoja"

Valehteluun syyllistyneet myyjät ovat Elisan kokonaan omistaman Enia Oy:n palveluksessa ja puhelinmyyntiä on tehty Pohjois-Suomen myyntiyksiköstä koko Suomen alueelle.

– Yksi myyjä on keksinyt tällaisen ja se on levinnyt lähipiiriin, viidelle, maksimissaan kymmenelle myyjälle, Lehto kertoo.

Ilta-Sanomien mukaan myyntipuheissa valehtelu on jatkunut vuoden ja asiaa alettiin selvittää vasta lehden nostettua se esille.

Elisan Lehdon mukaan valheellisen myyntipuheen nielleitä asiakkaita on "mieluummin kymmeniä kuin satoja".

Elisa aikoo käydä läpi kaikki myyntiin liittyvät nauhat.

– Analysoimme tilanteen tarkasti ja otamme virheistä opiksi sekä teemme korjaavat toimenpiteet näihin puhelinmyyntitilanteisiin.

Lehto kertoo, että ansaan langenneilla asiakkailla on mahdollisuus saada rahansa takaisin. Hänen mukaansa hintaero liittymien välillä on muutamia euroja kuukaudessa.

Juttua päivitetty 18.1. klo 12.20 Lisätty Jukka Lehdon Ylelle antamat kommentit.

.
.