1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Poliisi ei aloita esitutkintaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten hallituksen puheenjohtajasta

Poliisin mukaan virkavelvollisuuden sisältöjä ei ole määritelty riittävän tarkasti, jotta mahdollista virkarikosta voitaisiin arvioida.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen.
Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen.Ulla Ylönen/ Yle

Poliisi kertoo, että se ei aio aloittaa esitutkintaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten hallituksen puheenjohtajan Marja-Liisa Vesterisen toiminnasta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Eksoten tarkastuslautakunta teki taannoin poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydettiin selvittämään, onko Eksoten hallituksen puheenjohtaja Vesterinen syyllistynyt toiminnassaan rikoksiin.

Tutkintapyynnössä oli 14-kohtainen selvitys erilaisista tilanteista, joissa tarkastuslautakunnan näkemyksen mukaan on voinut tapahtua rikos.

Eksoten hallituksen puheenjohtaja on asemaltaan kunnallisissa vaaleissa valittu luottamushenkilö. Rikoslain 40 luvun virkarikossääntely koskee kuitenkin myös häntä.

Poliisin saaman selvityksen mukaan Vesterisen tapauksessa selvästi määriteltyjä virkavelvollisuuksia ei ole rikottu, jolloin rikoslain virkarikossäännösten edellytykset eivät täyty.

Esimerkiksi tilanteet, joissa virkamies ei ole noudattanut ”hyvää hallintotapaa” tai ei ole "hoitanut virkaa asianmukaisesti” eivät täytä laillisuusperiaatteen mukaista täsmällisyysvaatimusta, poliisi tiedottaa.

Poliisi perustelee näkemystä juuri sillä, että virkarikoksista tuomitseminen edellyttää virkavelvollisuuden sisälllön tarkkaa määrittelemistä.

Virkarikosten tunnusmerkistö ei poliisin näkemyksen mukaan täyty, eikä poliisi aloita asiassa esitutkintaa.

Lue myös:

Eksoten hallituksen puheenjohtajasta tehdyn tutkintapyynnön käsittely viivästyy

Eksoten valtuusto perustaa valiokunnan arvioimaan Marja-Liisa Vesterisen luottamuksen – luottamusäänestyksestä päätetään selvityksen jälkeen

Poliisi ratkaisee loppuvuodesta, tutkiiko se Marja-Liisa Vesterisen toimia Eksotessa

Eksote teki poliisille tutkintapyynnön hallituksensa puheenjohtajan toimista

Lue seuraavaksi