1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sotilaspuvut

Yhdysvaltain avaruusvoimien lanseeraama maastokuvioinen univormu sai netin irvileuat liikkeelle

"Kuinka monta puuta he uskovat löytävänsä avaruudesta? pohti eräs Twitter-käyttäjä.

sotilaspuvut
Trump pitää puhetta sotilastukikohdassa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitteli uutta puolustushaaraa avaruusvoimia puheessaan ilmavoimien tukikohdassa Marylandissä 20. joulukuuta.Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvaltain avaruusvoimat on joutunut puolustuskannalle sen jälkeen, kun se julkisti Twitterissä uuden puolustushaaran maastokuvioisen univormun, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Julkistuksen jälkeen moni Twitter-käyttäjä ihmetteli maastokuvioisen puvun sopivuutta avaruuden olosuhteisiin.

"Eivätkö he ole nähneet avaruutta aikaisemmin?" ivaili eräs Twitter-käyttäjä.

"Kuinka monta puuta he uskovat löytävänsä avaruudesta?" pohti toinen irvileuka.

Avaruusvoimat ryhtyi pian puolustamaan aiempaa Twitter-viestiään muistuttamalla, että uuden puolustushaaran sotilaat toimivat virkaveljiensä- ja sisartensa kanssa maan kamaralla ja käyttävät yhdenmukaisia univormuja kollegoidensa kanssa. Lisäksi avaruusvoimat korosti tviitissään, että käyttämällä nykyisiä Yhdysvaltain armeijan ja ilmavoimien univormuja säästetään kustannuksissa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Avaruusvoimien perustaminen on ollut presidentti Donald Trumpin keskeinen hanke ja niistä muodostetaan oma puolustushaara Yhdysvaltain ilmavoimien alaisuuteen.

Avaruusvoimilla Yhdysvallat pyrkii järjestelemään puolustusta uusiksi niin, että Yhdysvaltain strategiset edut avaruudessa turvataan. Näitä ovat esimerkiksi sotilaallisesti tärkeiden satelliittien turvaaminen. Avaruusvoimien perustaminen ei siis tarkoita, että Yhdysvallat olisi vielä viemässä taistelujoukkoja avaruuteen.

Avaruusvoimien budjetti on ensimmäisenä toimintavuonna vaatimaton 40 miljoonaa dollaria.

Lue myös:

BBC: US Space Force mocked for unveiling camouflage uniforms (siirryt toiseen palveluun)

Trumpin avaruusvoimat saivat rahoituksen – Yhdysvalloille uusi puolustushaara

Lue seuraavaksi