Iran: Tutkimme itse pudotetun ukrainalaiskoneen mustat laatikot

Iranin valtiollinen uutistoimisto kumoaa eilen tehdyn ilmoituksen laatikoiden lähettämisestä Ukrainaan.

Lentokoneen alasampuminen
Iranissa pudotetun ukrainalaiskoneen jäänteitä.
Iranissa pudotetun ukrainalaiskoneen jäänteitä.Abedin Taherkenareh / EPA

Iranin viranomaiset aikovat tutkia itse maahan ammutun ukrainalaisen matkustajakoneen lennontallennuslaitteet, eli mustat laatikot. Asian kertoo Iranin valtiollinen uutistoimisto IRNA.

Eilen lauantaina puolivirallinen iranilainen uutistoimisto Tasnim kertoi, että laatikot lähetetään Ukrainaan, mitä Ukrainan viranomaiset ovat toivoneet.

IRNAn mukaan Iranin viranomaiset yrittävät avata mustien laatikoiden tiedot.

– Yritämme lukea mustat laatikot täällä Iranissa. Muussa tapauksessa vaihtoehtomme ovat Ukraina tai Ranska, mutta päätöstä ei ole vielä tehty niiden lähettämisestä toiseen maahan, sanoi tutkinnasta vastuussa oleva Iranin siviili-ilmailuhallinnon johtaja Hassan Rezaifar.

Kanada, jolla oli 57 kansalaistaan pudotetussa koneessa, on vaatinut, että mustat laatikot tutkitaan Iranin ulkopuolella.

Ukrainalaisen lentoyhtiön Boeing-737-800-matkustajakone pudotettiin Iranissa pian sen jälkeen, kun kone oli noussut ilmaan Teheranista. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä saivat surmansa. Iran on myöntänyt, että sen asevoimat pudottivat koneen vahingossa.

Yhdentoista ukrainalaisen vainajan jäänteet toimitettiin Kiovaan tänään sunnuntaina.

Iran: Useita pidätetty ukrainalaiskoneen alasampumisesta

Iranin vallankumouskaarti ilmoittaa olevansa vastuussa konetragediasta – Kenraali: Olisin mieluummin kuollut kuin todistanut tätä onnettomuutta

Lähteet: Reuters