Kuopion Hatsalaan uudentyyppistä omistusasumista – asukkaiden käyttöön yhteisiä tiloja, palveluita ja välineitä

Alueelle tulee kerrostaloja, joissa on kuukausivastikkeella maksettavia tiloja ja palveluita.

Kuopio
Havainnekuva Health City Finlandin kerrostalosuunnitelmista Kuopion keskustan keilahallin ja uimahallin alueella.
Havainnekuva Hatsalan uudesta kerrostaloalueen suunnitelmasta.Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy

Kuopion Hatsalan alueelle suunnitellaan uudenlaista kerrostaloaluetta, jossa asukkailla olisi yhteiskäyttöisiä tiloja sekä palveluita. Kuopion kaupungilla on sopimus Health City Finland -yhtiön kanssa alueen rakentamisesta.

Yhtiö tuo Kuopioon asumisen palvelukonseptin, jossa voi käyttää kuukausimaksulla talon yhteisiä tiloja kuten kuntosalia, oleskelutilaa, etätyöpistettä tai leikkihuonetta sekä varata erillistä maksua vastaan vierashuoneen.

– Kuluttaja voi meidän mielestämme miettiä, investoiko kolmion sijasta kaksioon tai neliön sijasta kolmioon. Tarjoamme nämä yhteiset tilat taloyhtiöiden käyttöön ikään kuin oman kodin jatkeena, kertoo Health City Finlandin toimitusjohtaja Jari-Pekka Kelhä.

Lisäksi taloyhtiössä on yhteiskäyttöisiä lainattavia välineitä, kuten esimerkiksi taloustikkaita, jatkojohtoja, turvaistuimia ja syöttötuoleja, joita ei kotona tarvita jatkuvasti.

Yhtiöllä on jo samanlaista toimintaa Oulussa, josta toimintamalli aiotaan tuoda Kuopioon samanlaisena. Oulussa esimerkiksi erikseen varattavalla vierashuoneella on ollut kova kysyntä.

– Olemme kuvailleet itseämme asumisen Technopolikseksi. Se tekee yrityksille tiloja ja palveluita. Me teemme kuluttajille kodit ja palveluita, toteaa Kelhä.

Taloihin on tulossa sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Kerrostaloalue rakennetaan Kuopio-hallin, Karjalankadun ja Opistotien rajaamalle alueelle, jolta puretaan nykyinen uimahalli ja keilahalli.

Alueen asemakaava on tulossa Kuopion kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Yhtiö arvioi pääsevänsä rakentamaan uusia taloja vuoden 2021 keväällä.