Heinäkuun moottoriurheilutapahtumat ovat lisänneet kyselyjä Etelä-Karjalan majoituspalveluissa – myös kotimajoittajat ovat aktivoituneet

Heinäkuussa peräkkäisinä viikonloppuina järjestettävät Imatranajo ja Kymiringin Moto-GP näkyvät jo lisääntyneinä tiedusteluina ja varauksina Etelä-Karjalan majoituspalveluissa.

Imatranajo
Imatranajot 2018
Imatranajon yleisö pohtii ja varaa jo majoitusta heinäkuun toiseksi viikonlopuksi.Mikko Savolainen/Yle

Heinäkuussa järjestettävät moottoriurheilutapahtumat Imatranajo ja Kymiringin Moto-GP ovat lisänneet varauksia ja kyselyjä Etelä-Karjalan majoituspalveluissa.

Esimerkiksi Holiday Club Saimaasta ja Sokos Hotel Lappeesta kerrotaan, että huoneita on vielä tarjolla, mutta kyselyt ovat lisääntyneet. Molemmissa ennakoidaan, että heinäkuun ensimmäinen ja toinen viikonloppu tulevat olemaan täynnä.

Myös kotimajoittajat ovat merkittävä majoituksen tarjoajia. Imatranajon aikana heinäkuun toisena viikonloppuna kahdelle hengelle on Air-bnb-kohteita Imatralla tarjolla vain 30 ja Ruokolahdella 50.

Moto-GP:n aikana heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna jäljellä on Lemillä noin 70, Luumäellä 20 ja Savitaipaleella 150 Air-bnb-majoituspaikkaa.

Lappeenrannassa molempien tapahtumien aikana on jäljellä yli 300 Air-bnb-majoituspaikkaa.