Musti ja Mirri harkitsee listautumista Helsingin pörssiin

Musti Groupin listautumisanti koostuisi yhtiön mukaan osakemyynnistä sekä noin 40–50 miljoonan euron suuruisesta osakeannista.

Musti ja Mirri myy lemmikkitarvikkeita. Kuva: YLE / Kia-Frega Prepula

Lemmikkitarvikeliike Mustin ja Mirrin taustalla oleva yhtiö Musti Group harkitsee listautumisantia ja listautumista Helsingin pörssiin, yhtiö kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Suunniteltu listautumisanti koostuisi yhtiön mukaan osakemyynnistä ja noin 40–50 miljoonan euron suuruisesta osakeannista.

Yhtiö aikoo käyttää annilla kerättävät varat nykyisten velkojen osittaiseen takaisinmaksuun ja yhtiön yleiseen toimintaan.

Musti Groupin liikevaihto oli lokakuusta 2018 syyskuuhun 2019 kestäneellä tilikaudella 246,6 miljoonaa euroa, ja edelliseen vastaavaan tilikauteen verrattuna se kasvoi 14,1 prosenttia. Yhtiön oikaistu liikevoitto oli 16,3 miljoonaa euroa, jossa nousua edelliskauteen oli 6,6 prosenttia. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Yhtiö kutsuu lemmikkieläintarvikemarkkinoita houkutteleviksi.

– Ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä, ja he käyttävät enemmän rahaa korkealaatuiseen ruokaan sekä monipuolisempiin tuotteisiin ja palveluihin, konsernin toimitusjohtaja David Rönnberg sanoo tiedotteessa.

Musti Groupin pääomistaja on ruotsalainen sijoitusyhtiö EQT, joka osti lemmikkituotteita kauppaavan ketjun joulukuussa 2014. Pohjoismaisella Musti-konsernilla oli viime vuoden syyskuussa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yli 270 myymälää.

Musti-konsernin hallituksen puheenjohtaja Jeffrey Davidin mukaan suunniteltu listautumisanti tarjoaisi yhtiölle näkyvyyttä sekä kanavan pääoman hankkimiseen kasvua varten.