1. yle.fi
  2. Uutiset

Pihtiputaan kunta järjestää Suomen Cup -voittaja LiigaPlokille kansanjuhlan

Pihtiputaan kunta ja LiigaPloki ovat alustavasti sopineet kansanjuhlan järjestämisestä, mutta aikataulu on vielä auki.

Pihtipudas
LiigaPlokin kannattajia
LiigaPlokin menestystä juhlitaan lähiaikoina Pihtiputaalla. Joukkueen kannustaminen ja sen hyväksi tehty talkootyö on paikkakunnalla ilmiö. Sari Sirkkiä-Jarva / Yle

Pihtiputaan LiigaPlokin kannattajat pääsevät joukolla juhlimaan naisten lentopallojoukkueen Suomen Cup -voittoa. Kunnanjohtaja Ari Kinnunen sanoo, että kansanjuhla on kunnan lahja voittoisalle joukkueelle.

Juhlan aikataulu on vielä auki. LiigaPlokin manageri Arto Ihalainen uskoo kuitenkin, että tilaisuus järjestetään lähitulevaisuudessa. Ari Kinnunen toteaa, että kansanjuhla suunnitellaan joukkueen liigapelien kalenteriin sopivaksi.

LiigaPloki voitti lentopallon naisten Suomen Cupin finaaliottelun lauantaina Tampereella. LP Viesti kaatui äärimmäisen jännittävän ottelun viidennessä erässä. Kyseessä oli pihtiputaalaisten ensimmäinen Suomen Cup -mestaruus.

Pihtiputaan kunta tukee LiigaPlokia vuosittain 16 000 eurolla, ja lisäksi kunta on luvannut joukkueelle tuhat euroa liigan pudotuspeleihin pääsystä. Toiset tuhat euroa on luvassa liigan mestaruudesta.

Lue seuraavaksi