Mitä tehdä talvella, jos ei ole lunta? Leuto sää ei ole kuitenkaan tekemisen este – katso kuvakavalkadi suojasään riemuista

Lumen puutteen vuoksi monet Etelä-Suomessa asuvat talvilajien ystävät ovat joutuneet keksimään uusia tapoja viettää vapaa-aikaa.

Lumettomuus
Kanootilla jäähileessä.
Vähälumisen talven vuoksi melonta onnistuu ympäri vuoden. Vepe

Ilmatieteen laitoksen mukaan tammikuu on ollut toistaiseksi (siirryt toiseen palveluun) paikoin jopa 10 astetta tavallista lämpimämpi. Lumeton talvi on muuttanut suomalaisten vapaa-ajan viettoa.

Lumen puutteen vuoksi monet Etelä-Suomessa asuvat talvilajien ystävät ovat joutuneet keksimään uusia tapoja kuluttaa aikaa esimerkiksi sisäliikunnan parissa.

Lumiraja kulkee tällä hetkellä Pohjois-Karjalasta Meri-Lappiin, joten moni hiihdon ja laskettelun harrastaja suuntaa lumen perässä pohjoiseen ja itään. Toisaalta Lapissa lunta on tullut tänä talvena paikoin ennätyksellisen paljon.

Pyysimme kuvia leudon talven iloista – ja niitä tuli roppakaupalla, kiitos niistä. Julkaisemme tässä parhaimmistoa todistusaineistona siitä, että lumettomuus ei estä talvesta nauttimista. Tavat ovat vain erilaiset verrattuna lumitalviin.

Kuvien vastaanotto tähän juttuun on päättynyt. Emme enää julkaise uusia kuvia.

Jos käytät Uutisvahtia, niin avaa juttu selaimeen jutun lopussa olevasta linkistä, jotta pääset katselemaan kuvia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue aiheesta lisää:

Lumeton talvi on muuttanut suomalaisten vapaa-ajan viettoa ja kulutusta – "Pienten lasten vanhemmat pakenevat kuravaatteiden pukemista"

Hiihdon Suomen cupissa Vantaalla ei paljoa lunta näy, mutta kisalatu vaikuttaa olevan kunnossa: “Työntekijäni ovat tehneet uskomatonta työtä”