Parolan lukio väistötiloihin Hämeenlinnaan? Lukion oppilas: "Mietityttää, pääsemmekö koskaan takaisin"

Hattulan sivistysjohtaja Jari Wihersaari vakuuttaa, että lukio tulee säilymään Parolassa.

Parola
Koulun kello, seinässä teksti All in all you're just another brick in the wall
Parolan lukiolaiset järjestivät keväällä 2019 mielenilmauksen lukion säilymisen puolesta.Ville Välimäki / Yle

Hattulan kunnan sivistysjohtaja Jari Wihersaari pitää todennäköisenä sitä, että Parolan lukion tilat siirretään väliaikaisesti koulutuskeskus Tavastian tiloihin Hämeenlinnaan. Wihersaari arvioi, että opetus väistötiloissa alkaisi ensi lukuvuoden alussa ja kestäisi kahdesta kolmeen vuotta.

Kartoituksessa on myös muutama tila Parolan keskustan alueelta.

– Muun muassa Juteinitaloa pohditaan vaihtoehtona. Lisäksi vaihtoehtona on muutama yksityinen kiinteistö Parolan keskustan alueelta, kertoo Wihersaari.

Hattulan kunnanvaltuusto päätti vuosi sitten, että Parolan lukiota ei lakkauteta. Sivistysjohtaja Jari Wiherssari vakuuttaa, että tämä päätös pitää edelleen.

"Mieluummin vaikka parakkirakennukset kuin Hämeenlinna"

Parolan lukiossa opiskelevia tilanne huolettaa vakuutteluista huolimatta. Edellisen kerran Parolan lukion kohtalo puhutti opiskelijoita vuosi sitten. Parolassa ensimmäisellä vuosikurssilla opiskeleva Alina Vesala kertoo, että epätietoisuus on jälleen aiheuttanut päänvaivaa.

– Kyllä se on stressiä lisännyt ja hankaloittanut opiskeluihin keskittymistä. Tieto mahdollisesta väistöön lähtemisestä tuli ennen joululomia. Kyllä siinä lomakin meni miettiessä, että mitähän seuraavaksi tapahtuu.

– Lisäksi mietityttää, pääsemmekö koskaan takaisin, vaikka näin on luvattu, kertoo Vesala.

Lukion tilojen siirtäminen Hämeenlinnaan merkitsee monelle myös pidempää koulumatkaa. Vesala itse aikoo pyöräillä Hämeenlinnaan, mutta monella muulla matkanteko tulee taittumaan bussilla ja päivät saattavat venyä pitkiksi.

– Osalla kavereistani matka lukioon saattaa kasvaa jopa yli 30 kilometrin mittaiseksi. Lisäksi Parolassa on vaihdettava bussia, koska suoraa yhteyttä Hämeenlinnaan ei kulje.

Vesalaa myös askarruttaa, onko lisääntyvien bussimatkojen kustannuksia huomioitu päätöksenteossa.

Parolan lukiolaiset toivovatkin, että väistötilat löytyvät Parolan keskustan tuntumasta.

– Mieluummin vaikka parakkirakennukset kuin Hämeenlinna! Tässä Parolan keskustassa voisi kulkea useammankin rakennuksen välillä. Pääasia, että lukio säilyisi lähellä, toteaa Vesala.