Poliisioperaatio ohi Forssassa – yksi henkilö kiinniotettuna epäiltynä törkeästä ryöstöstä

Tehtaan koulua käyttäviä päiväkotilapsia kehotettiin aluksi varotoimena pysymään sisällä.

Forssa
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Forssassa oli aamupäivällä käynnissä poliisin operaatio, jossa etsittiin kahta epäiltyä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisista kertoo, että poliisi on maanantaina ottanut kiinni yhden henkilön törkeästä ryöstöstä epäiltynä.

Hämeen poliisi tiedotti tiistaina, että kahta miestä epäillään Forssan Sortohaankadun Neste-aseman ryöstöstä. He olivat naamioituneita ja varustautuneet tekovälinein. Toista epäiltyä ei ole tavoitettu. Poliisi pyytääkin yleisöltä havaintoja tapahtumapaikan läheisyydessä liikkuneista henkilöistä aamuyhdeksän ja kymmenen väliseltä ajalta. Havainnot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan etsittyjen ei uskottu olevan vaarallisia sivullisille.

Iso operaatio maanantaina keskustassa

Poliisi etsi epäiltyjä maanantaina Pekolanraitilla ja sen läheisyydessä Forssan keskustassa. Varotoimena Tehtaan koulun tiloja käyttäviä päiväkotilapsia kehotettiin aluksi pysymään sisätiloissa, mutta tämä kehotus purettiin varsin pian.

Päiväkoti Axel Wahrenin johtaja Kirsi Laakso tiedotti jo aamupäivällä lasten vanhemmille, että lapsia kehotettiin siirtymään Tehtaankoululle sisätiloihin viranomaisen toimesta. Laakson mukaan paikalla oli kolme ryhmää esikoululaisia ohjaajineen eli noin nelisenkymmentä lasta ja kymmenkunta aikuista.

– He olivat Tehtaan koulun pihalla, missä on eskarilaisten lähiliikunta-alue. Poliisi oli tullut paikalle ja kertonut, että kaikkien täytyy suojautua sisälle, Laakso kertoo.

Päiväkotitoiminta jatkuu normaalisti

Siirtyminen tapahtui rauhallisesti eikä kenellekään aiheutunut tilanteessa vaaraa. Myös Sortohaassa kodalla ollut luontoliikuntaryhmä haettiin nuorten työpajan autolla sisätiloihin.

Tieto poliiseilta tuli vähän myöhemmin, että lapset voivat poistua sisätiloista. Lapset kävelivät Kehräämölle Axel Wahrenin päiväkodin sisätiloihin ja toiminta jatkui normaalisti. Laakso kuitenkin arveli, että myös iltapäivällä lapset pidetään sisällä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 20.1.2020 klo 11.48: Tehtaan koulua käyttävät päiväkoti- ja esiopetusikäiset lapset, ei koululaiset, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.