Urosteeren talvimetsästystä päästään harrastamaan Kainuussa lähes 40 vuoden tauon jälkeen – metsästää saa kuun loppuun saakka

Teerikanta on monin paikoin vahvistunut.

metsästys
Koirasteeret hangella
Teerikanta on vahvistunut laajalla alueella Etelä-Pohjanmaalta ja itäisestä Suomesta aina Keski-Lappiin. Kuvituskuva.Yle / Pentti Kallinen

Kainuussa saa metsästää maanantaista 20.1. lähtien urosteertä ensi viikon perjantaihin saakka. Luvan metsästykseen on myöntänyt maa- ja metsätalousministeriö. Edellisen kerran urosteeren talvimetsästystä pääsi harrastamaan Kainuussa vuonna 1981, eli lähes 40 vuotta sitten.

– Olen kuullut, että muutamat ovat lähdössä kuulaina aamuina metsästämään. Ei sinne lumisateella kannata mennä, sanoo Sotkamon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jari Korhonen.

Metsästäjäjärjestöt ovat toivoneet esimerkiksi teeren talvimetsästyksen sallimista, sillä se on perinteinen metsästysmuoto, jota etenkään nuoret metsästäjät eivät ole vielä päässeet kokeilemaan.

Teerikanta on vahvistunut laajalla alueella Etelä-Pohjanmaalta ja itäisestä Suomesta aina Keski-Lappiin. Lajien pitkäaikainen kannankehitys on ollut kasvavaa tai vakaata.

– Teerikanta on Kainuussa hyvä, ja siksi nyt on mahdollisuus urosteeren metsästykseen, Korhonen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)