Kuusamo saa uuden jätevesipuhdistamon, josta vedet johtuvat Torankijärveen – "Järven tila voi tulevaisuudessa jopa hieman parantua"

Uusi jätevesipuhdistamo valmistuu alustavan suunnitelman mukaan loppuvuodesta 2021.

jäteveden käsittely
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnalle toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan Kuusamon uuden jätevedenpuhdistamon rakentamiseen.

Kuusamon Energia- ja vesiosuuskunta rakentaa puhdistamon Mäntyselän alueelle noin neljä kilometriä länteen Kuusamon keskustasta. Uuden puhdistamon puhdistetut jätevedet johdetaan Kuusamon taajamassa sijaitsevaan Torankijärveen. Myös väistyvän puhdistamon jätevedet on johdettu Torankijärveen.

– Uskon, että Torankijärven tila voi tulevaisuudessa jopa hieman parantua, kun oikein hyvin hoidamme jätevesien puhdistamisen, sanoo Kuusamon Energia- ja Veden toimitusjohtaja Mika Mankinen.

Uusi jätevesipuhdistamo valmistuu alustavan suunnitelman mukaan loppuvuodesta 2021. Hankkeen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)