Kuopion keilahalli etsii uutta paikkaa, mutta tarpeeksi isoa ei tahdo löytyä – "Jos ei löydy, niin tulee katko"

Keilahallin rakennuksen tilalle on tulossa kerrostaloalue.

keilahallit
Kuopion keilahallin remonttia viimeistellään.
Kuopion keilahalli etsii uusia tiloja. Keilahallitoiminta vaatii isoa, yhtenäistä tilaa, jota on vaikea löytää.YLE / Sari Jormanainen

Kuopion Hatsalan alueella sijaitseva Kuopion keilahalli etsii uusia tiloja, mutta tarpeeksi ison paikan löytäminen on osoittautunut vaikeaksi.

Kuopion keilahallin rakennusta ollaan purkamassa ensi vuonna, koska sen alueelle on tulossa Health City Finland -yhtiön rakennuttama asuin- ja palvelualue. Keilahallin vuokrasopimus on voimassa vuoden loppuun asti.

– Kun vuokrasopimus loppuu, pitäisi tietty olla putiikki tyhjänä, toteaa Kuopion keilahallin toimitusjohtaja Tommi Poutiainen.

Pienempi halli tai keilat varastoon

Yritys etsii nyt aktiivisesti uutta paikkaa. Hankaluuksia vain tuottaa se, että keilahalli vaatii ratoineen ja laitteineen ison yhtenäisen tilan. Sellaisia ei Poutiaisen mukaan tahdo löytyä Kuopion keskusta-alueelta.

– Kuopiossa ei tällä hetkellä ole olemassakaan sellaista paikkaa, johon saisi 16-rataisen keilahallin, toteaa Poutiainen.

Poutiaisen mukaan onkin mahdollista, että uudesta keilahallista joudutaan tekemään entistä pienempi.

Jos uusia tiloja ei silti löydy, voi olla, että keilahallin toiminta jää tauolle, sanoo Poutiainen. Lopettamisesta hän ei kuitenkaan puhu, vaan vakaa aikomus on jatkaa toimintaa, kunhan uusi paikka löytyy.

– Jos ei nyt löydy tiloja, niin toimintaan tulee todennäköisesti katko. Keilahallin kalusteet voi varastoida ja laittaa uuteen halliin, kun tilat löytyvät.

Kuopion keilahalli on toiminut uimahallin vieressä vuoden 1974 tammikuusta lähtien. Poutiainen sekä Joonas Jehkinen ja Ville Laakkonen ryhtyivät hallin yrittäjiksi kesällä 2018.

Artikkelia tarkennettu 27.1. klo 08.42: Kuopion keilahalli on toiminut samalla paikalla vuodesta 1974, eli pidempään kuin jutussa aiemmin kerrottiin.