Kemin uimahalli avautui jälleen – iso allas käyttöön parin viikon päästä

Toistaiseksi polskimaan pääsee laajennusosan toiminta-, virkistys- ja kahluualtaissa sekä vanhan osan opetusaltaassa.

uimahallit
Kemin uimahalli ulkoa kuvattuna joulukuussa 2018
Kemin uimahalli on pitkään ollut osin suljettuna. Tammi-helmikuun vaihteesta kaikkien allastilojen on tarkoitus olla yleisön käytössä.Antti Ullakko

Kemin uimahalli on avattu maanantaina suunniteltua suppeampana. Uimahalli on toissa syksystä lähtien ollut remontin vuoksi vain osittain käytössä. Edelliset kaksi viikkoa halli oli kokonaan suljettuna.

Ison, 25-metrisen kuntoaltaan allasikkunoista kahteen ilmaantui halkeamia, kun vuoden kuivillaan ollut allas täytettiin noin viikko sitten. Ongelma on kuitenkin ratkeamassa, sillä paikallisen lasiliikkeen kautta löytyi tarvittavat 12-milliset ikkunalasit, jotka on asennettu paikalleen.

– Allas täytetään lauantaihin mennessä ja tammikuun viimeiseen päivään mennessä vesi kiertää normaalisti järjestelmän läpi. Kuntoallas otetaan käyttöön, kunhan vesi on lämmintä ja uimakelpoista, kertoo hallimestari Janne Jylkkä.

Iso remontti harkinnassa

Korjausten aikana uimahallin kävijämäärä putosi noin kolmanneksella runsaaseen sataantuhanteen.

Nyt tehdyt, noin 300 000 euron hintaiset korjaukset ratkaisivat Kemin uimahallin akuutit ongelmat. Laajemman peruskorjauksen vaihtoehdot selvitetään museoviraston suojellusta rakennuksesta antaman lausunnon jälkeen.

Korjaustarpeen hintalapuksi on arvioitu reilusti yli kymmenen miljoonaa euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).