Gloria-myrsky kuritti Espanjaa: Ainakin neljä kuollutta

Huono sää jatkuu keskiviikkoon saakka.

myrskyt
Gloria-myrskyn nostamia korkeita aaltoja Sant Lluisin kylän rannikolla Menorcan saarella 20. tammikuuta 2020.
Gloria-myrskyn nostamia korkeita aaltoja Sant Lluisin kylän rannikolla Menorcan saarella 20. tammikuuta 2020.David Arquimbau Sintes / EFE

Espanjassa ainakin neljä ihmistä on kuollut Gloria-myrskyn seurauksena. Sunnuntaina ja maanantaina raivonnut myrsky kuritti erityisesti Valencian seutua ja maan itärannikkoa.

Yli 30 maakuntaan oli annettu huonon sään varoitus ja monin paikoin satoi paksusti lunta. Valencian rannikolla oli kahdeksanmetrisiä aaltoja ja tuulet puhalsivat noin 32 metrin sekuntivauhtia.

Avilan maakunnassa Espanjan keskiosassa mies kuoli tuulen mukana singonneen kattotiilen iskuun. Valencian lähellä puolestaan paleltui yksi nainen kuoliaaksi ja Asturiasin alueella Luoteis-Espanjassa mies kuoli tieliikenteessä hänen autonsa jäätyä jumiin lumeen.

Myöhemmin kerrottiin myös neljännestä kuolonuhrista. Valencian maakunnassa mies löydettiin kotinsa ulkopuolelta paleltuneena kuoliaaksi.

Mies luo lunta autonsa päältä Valenciassa, Espanjassa maanantaina.
Mies luo lunta autonsa päältä Valenciassa, Espanjassa maanantaina. EFE / Morell

Alicanten lentokenttä jouduttiin sulkemaan maanantaina ja satoja lentoja peruttiin. Myös satoja kilometrejä teitä oli suljettuna. Muun muassa Barcelonassa ihmisiä kehotettiin välttämään liikkumista meren rannalla korkeiden aaltojen vuoksi.

Katalonian aluehallinto on asettanut ulkoilukiellon itärannikon alueella Barcelonassa ja Gironassa sekä Katalonian keskiosassa. Ihmisiä voidaan sakottaa, jos he eivät noudata kieltoa, aluehallinto kertoi.

Huono sää jatkuu keskiviikkoon saakka.

Päivitetty 20.1.2020 kello 23.15: Lisätty tieto neljännestä kuolonuhrista sekä ulkoilukiellosta Kataloniassa.

Lähteet: Reuters, AP