Metrosta poistettu mies huitoi teräaseella ja osui kahteen järjestyksenvalvojaan – poliisi epäilee tapon yrityksestä ja esittää epäiltyä vangittavaksi

Järjestyksenvalvojat saivat teräaseesta vammoja. Vammat eivät poliisin mukaan ole vakavia.

puukotus
Poliisin hihamerkki.
Markkula / Yle

Poliisi esittää vangittavaksi miestä, jonka epäillään puukottaneen kahta järjestyksenvalvojaa Helsingissä viime lauantaina.

Tapaus sattui Itäkeskuksessa Tallinnanaukiolla myöhään illalla. Poliisin mukaan vuonna 1980 syntynyt mies oli huitonut teräaseella ja osunut sillä kahteen järjestyksenvalvojaan.

Epäilty mies oli aiemmin poistettu metrosta, jossa hän oli ilmoituksen mukaan pahoinpidellyt naista. Järjestyksenvalvojat olivat miestä Itäkeskuksessa vastassa.

– Epäilty käyttäytyi aggressiivisesti ja pyrki irti vartijoiden otteesta. Hän sai esiin teräaseen, jolla löi ja huitoi kohti vartijoita, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona yleisellä paikalla ja huumausaineen käyttörikoksena.

Epäiltyä on kuulusteltu esitutkinnassa kerran. Hän on kiistänyt teon.

Järjestyksenvalvojista toinen sai teräaseesta vammoja keskivartalon alueelle ja toinen alaraajaan. Poliisin mukaan vammat eivät kuitenkaan ole vakavia.