1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. myrskyt

Muutama kaatunut puu ja ojaanajoja – Pohjois-Pohjanmaan yli pyyhkäissyt myrsky näyttää jäävän vaikutuksiltaan pieneksi

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että aamun aikana ilmoituksia tuhoista voi tulla lisää.

Kuva: Yle

Illalla alkaneen talvimyrskyn tuhot näyttävät jäävän vähäisiksi Pohjois-Pohjanmaalla.

Pyhäjoella on yön aikana kaatunut puu ajoväylällä Oulaistentielle tukkien toisen ajokaistan. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella ei ollut muita myrskyyn liittyviä pelastustehtäviä maanantai-illan ja tiistaiaamun välillä.

– Onneksi selvisimme vähällä myrskyn osalta, se näytti vaikuttavan nyt enemmän merellä, päivystävä palomestari Tapani Lehtelä Jokilaaksojen pelastuslaitokselta sanoo.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella kova tuuli on aiheuttanut muutamia puun kaatumisia kevyen liikenteen väylille.

– Todennäköisesti kun ihmiset lähtevät liikenteeseen, näitä havaintoja tulee lisää. Hätäkeskukseen on syytä ilmoittaa akuutista vaarasta, palomestari Hannu Timonen sanoo.

Turunen arvioi, että myrsky ja teiden vetinen liukkaus ovat saattaneet olla osasyynä muutamaan Oulun seudulla yöllä tapahtuneeseen ojaanajoon.

Autoilijoita kehotetaan aamun työmatkaliikenteessä varovaisuuteen, koska tiet ovat polanteisia ja niillä on sulanutta vettä.

Myöskään Raahen seudulla suurempia myrskytuhoja ole tiedossa ainakaan vielä. Pelastuslaitoksen päivystäjän mukaan Raahen alueelle ei ole tullut yhtään tehtävää yöllä.

Oulun Energian käyttökeskuksesta kerrotaan, että Oulun alueella ei ole ollut sähkökatkoja yön aikana.

Myrskytuuli oli kovimmillaan puuskassa Raahen Nahkiaisessa ja Oulun Vihreäsaaressa. Nahkiaisessa mitattiin puuskassa jopa 25,1 metriä sekunnissa, Vihreäsaaressa taas 24,7 metriä sekunnissa, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Tuomo Bergman.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!