Kemin uimarit eivät ole luopuneet harrastuksestaan hallin pitkästä remontista huolimatta – vanhemmat ovat kyydinneet treenaajia Tornioon

Kemin Työväen Uimareiden harrastajamäärät ovat vain lisääntyneet.

Kemi
Uimakisat
Kemin Työväen Uimareissa on tällä hetkellä yli 80 uinnin harrastajaa. Arkistokuvassa uintikilpailut muutaman vuoden takaa.Kati Siponmaa / Yle

Yli vuoden kestänyt Kemin uimahallin remontti ei ole verottanut uinnin harrastajamääriä. Esimerkiksi Kemin Työväen Uimareiden harrastajamäärät ovat kahden viime vuoden aikana vain lisääntyneet.

Seurassa on tällä hetkellä yli 80 uinnin harrastajaa ja tulijoita olisi puheenjohtaja Jani Kinnusen mukaan enemmänkin, jos allasaikaa olisi paremmin tarjolla. Hänen mukaan eniten kysyntää on pienissä 5– 10-vuotiaiden uimakouluryhmissä.

– Heistä noin 50 prosenttia jatkaa uinnin harrastamista seuraavaan oppimistason ryhmään, sähköpostitse haastateltu Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan esimerkiksi viime syksynä oli havaittavissa, että uintiharrastus on kasvussa.

– Tähän voi vaikuttaa se, että jalkapallon harrastajat suuntaavat muihin harrastuksiin, kun heille on huonosti tarjolla harrastuspaikkoja Kemissä, Kinnunen toteaa.

Puhalletaan yhteen hiileen

Kinnunen sanoo, että uimahallin remontin ajalta harrastamisen hinta on noussut niillä uimareilla, jotka ovat joutuneet käyttämään Tornion maksullisia ratavuoroja.

– Näillä 40 aktiivisella ja kilpailua harrastavalla uimarilla lisäkustannus oli viime vuonna noin 100–200 euroa enemmän kuin normaalina vuotena, Kinnunen laskeskelee.

Kinnusen mukaan vanhemmat ovat suhtautuneet tilanteeseen erittäin hyvin ja kimppakyydit ovat järjestyneet vanhempien yhteydenpidolla loistavasti.

– Tilanne on nähtävästi myös parantanut vanhempien yhteishenkeä, kun jokainen perhe on vuorollaan joutunut venymään kuljetuksiin ja hakemaan toisten lapsia Tornion harjoituksiin, Kinnunen kiittelee.

Kinnunen jatkaa, että aistittavissa on ollut vanhan ajan yhteen hiileen puhaltamisen henkeä, vaikka nykyisin usealla vanhemmalla arki onkin kiireistä töiden ja muiden harrastusten vuoksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).