Hovioikeus antoi kolmannen päätöksensä Oulun seksuaalirikoksista – piti ennallaan miehen käräjäoikeustuomion

Rovaniemen hovioikeuden nyt antama tuomio on järjestyksessään kolmas, joka liittyy laajaan vyyhtiin.

Oulun seksuaalirikokset
Shiraqa Yosefi Rovaniemen hovioikeuden istunnossa
Shiraqa Yosefi Rovaniemen hovioikeuden istunnossa 16.12.2019. Arkistokuva.Annu Passoja / Yle

Rovaniemen hovioikeus on antanut tuomion Shiraqa Yosefinille, joka on aiemmin käräjäoikeudessa katsottu syyllistyneen lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Hovioikeus piti Yosefinin kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen ennallaan. Hovioikeus piti myös ennallaan velvoitteen, jonka mukaan Yosefi maksaa alaikäiselle asianomistajalle vahingonkorvauksena 8 700 euroa.

Rikos on tapahtunut viime vuonna syyskuun ja lokakuun välisenä aikana yksityisasunnossa. Yosefi on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Rikos liittyy Oulun poikkeuksellisen seksuaalirikosvyyhtiin, jossa sama 13-vuotias tyttö joutui kahdeksan miehen uhriksi vuoden 2018 kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana. Kaikki miehet ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

Rovaniemen hovioikeuden nyt antama tuomio on järjestyksessään kolmas, joka liittyy laajaan vyyhtiin.

Lue myös:

Vuosi sitten selvisi, että useita lapsia on käytetty hyväksi Oulussa – siitä alkoivat tapahtumat, jotka muuttivat koko yhteiskuntaa

Oulun seksuaalirikosvyyhdin ensimmäinen hovioikeustuomio: korvauksia alennettiin, muuten tuomio pysyi ennallaan

Hovioikeus antoi tuomionsa toisesta Oulun seksuaalirikosvyyhdin tapauksista – vankeusaika pysyi samana, mutta korvaus laski