Patrian yt-neuvottelut päättyivät: Työaika lyhenee nelipäiväiseksi

Neuvottelut koskivat koko komposiittiyksikön hen­ki­lös­töä Jäm­sän Hal­lin ja Tam­pe­reen toi­mi­pis­teis­sä.

yhteistoimintamenettely
Hornet-hävittäjä nousee Pirkkalan lentokentältä.
Kuvituskuva. Petteri Bülow / Yle

Yhteistoimintaneuvottelut Pat­rian Ae­ro­struc­tu­res-lii­ke­toi­min­nan komposiittiyksikössä ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat koko komposiittiyksikön hen­ki­lös­töä Jäm­sän Hal­lin ja Tam­pe­reen toi­mi­pis­teis­sä.

Neuvottelujen tuloksena työaika lyhenee nelipäiväiseksi alkuvuonna. Lisäksi kesällä tehdas suljetaan kahdeksi viikoksi. Näiden lisäksi on erilaisia kokoaikaisia lomautuksia.

Eri sopeutustoimet koskevat yhteensä noin sataa työntekijää.

Taustalla ovat Patrian mukaan hankkeiden toimitusmäärien laskemisesta johtuvat taloudelliset ja tuotannolliset syyt sekä työn uudelleenorganisointi.

Ae­ro­struc­tu­res-lii­ke­toi­min­ta suun­nit­te­lee ja val­mis­taa vaa­ti­via kom­po­siit­ti­sia ja metallisia len­to­ko­ne- ja ava­ruus­ra­ken­tei­ta. Lii­ke­toi­min­ta työl­lis­tää noin 160 hen­ki­löä Jäm­sän Hal­lis­sa ja Tam­pe­reel­la.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen, lentokoulutuksen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 476 miljoonaa euroa, ja se työllisti noin 2 800 ihmistä.

Juttua muokattu 21.1. klo 16:07: lisätty tieto työntekijöiden määrästä, joita sopeutustoimet koskevat.