Paperiteollisuuden tes-neuvottelut jatkuvat – valtakunnansovittelijan puheille jälleen torstaina

Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n edustajat ovat tavanneet jo 40 kertaa, mutta sopua tulevista työehdoista ei ole syntynyt.

työehtosopimukset
Suurta paperirullaa siirretään paperitehtaalla.
Paperinteko keskeytyy kahdeksi viikoksi, ellei paperiteollisuuteen synny sopua ennen ensi maanantaita. Pirkko Kukko-Liedes / Yle

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry jatkavat edelleen keskenään neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta. Osapuolet ovat tavanneet jo 40 kertaa, mutta yhteistä näkemystä muutosesityksistä ei ole syntynyt.

Liitot tapasivat tiistaiaamuna valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan.

Paperiliitto kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että keskinäiset neuvottelut jatkuvat vielä tänään paperiteollisuuden isojen tes-neuvottelukuntien kesken ja huomenna toimistojen kesken. Neuvottelutilanne on esillä myös Paperiliiton hallituksen kokouksessa ylihuomenna. Valtakunnansovittelijan kanssa seuraava tapaaminen on niin ikään torstaina.

Neuvotteluissa hiertävät ehkä pahiten kiky-tunnit. Paperiliiton mukaan työnantaja ei myöskään ole ollut valmis etsimään vaihtoehtoja omiin esityksiinsä, kuten toimintojen ulkoistamiseen.

Muun muassa paperiteollisuuden työpaikoilla alkaa kaksi viikkoa kestävä työnseisaus ensi maanantaina, jos sopimukseen työehdoista ei päästä.

Lisää aiheesta:

Kahden viikon lakko veisi metsäteollisuudelta lähes miljardin, arvioi työnantaja

Lakonuhka kirittää työriidan neuvotteluja – työnseisaus pysäyttäisi Kemin paperi-, sellu- ja kartonkitehtaat