Valtavassa huume- ja dopingaineiden salakuljetusvyyhdissä nostettiin syyte myös tapon yrityksestä

Laajassa jutussa on nyt syytettynä 54 henkilöä.

huumausainerikokset
Poliisi takavarikoi kuvan LSD-laput huhtikuussa maastokätköstä. Lapuissa olevat logot ilmentävät tuotteen alkuperää ja laatua.
Poliisi takavarikoi kuvan LSD-laput huhtikuussa maastokätköstä. Lapuissa olevat logot ilmentävät tuotteen alkuperää ja laatua.Poliisi

Syyttäjät ovat nostaneet uusia syytteitä poikkeuksellisen laajassa huumaus-, doping- ja lääkeaineiden salakuljetus- ja levitysvyyhdissä.

Uusia syytteitä nostettiin tapon yrityksestä, törkeästä rahapesusta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Syytettyjen määrä nousee yhdellä.

Päätekijöiksi epäiltyjä Cannonball-moottoripyöräjengin entistä johtajaa Janne Tranbergiä ja liikemies Niko Ranta-ahoa vastaan nostettiin syytteet jutussa viime viikolla. Heidän epäillään johtaneen doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota Espanjasta.

Viime viikolla syytteen sai heidän lisäkseen myös 51 muuta henkilöä. Syytteet koskevat pääasiassa törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä dopingrikoksia ja törkeää rahanpesua.

Juttukokonaisuudessa on nyt saanut syytteen yhteensä 54 henkilöä, joista 15 on vangittuna.

Poliisin mukaan Tranbergin ja Ranta-ahon johtama salakuljetusliiga toi Suomeen erittäin suuria määriä huumeita, lääkkeitä ja dopingaineita.

Suomeen epäillään salakuljetetun muun muassa yli 200 kiloa amfetamiinia, 15 kiloa kokaiinia, yli 100 000 ekstaasitablettia ja kaksi kiloa kristallia.

Lisäksi epäillään tuodun noin kaksi miljoonaa huumausaineeksi luokiteltua lääkepilleriä, kymmeniä eri dopingaineita ja 60 kiloa hasista.

Huumejuttu on poikkeuksellisen suuri. Helsingin käräjäoikeuden mukaan se ei ole koskaan käsitellyt yhtä laajaa huumejuttua.

Syytteiden käsittely alkaa käräjäoikeudessa tammikuun lopussa ja jatkuu toukokuuhun saakka.

Lue myös:

Valtavassa huume- ja dopingaineiden salakuljetusvyyhdissä nostettiin syytteet 53 epäillylle

Poliisi on selvittänyt laajan huume- ja dopingaineiden salakuljetus- ja levitysvyyhdin – Kahden suomalaismiehen epäillään johtaneen toimintaa Espanjasta

IL: Samu Haberin huumesyyte liittyy suureen huumerikosvyyhteen – kokonaisuudessa 53 epäiltyä