Huippukuskit tyytyväisiä Mikkeliin uusittuun ravirataan - “Tässä mennään vielä lujaa”

Suomalaisen raviurheilun nuoret tähdet Hannu Torvinen ja Santtu Raitala olivat tyytyväisiä uusittuun ennätysrataan.

raviradat
Mikkelin uusitulla kaviouralla ravattiin ensimmäistä kertaa tiistai-iltana.
Mikkelin uusitulla kaviouralla ravattiin ensimmäistä kertaa tiistai-iltana.Esa Huuhko / Yle

Nopeudestaan kuulu Mikkelin kavioura revittiin auki heti heinäkuun lopun St Michel-viikonlopun jälkeen. Rata uusittiin käytännössä kokonaan perustuksiaan myöten. Radan pyöreä muoto sen sijaan haluttiin säilyttää.

Uusitun radan avausravit juostiin tiistai-iltana. Paikalla oli satakunta hevosta ja nippu suomalaisen eturivin ohjastajia.

Suomen ohjastajatilaston viime vuonna 279 ykkössijalla voittanut Santtu Raitala oli kokemaansa ja näkemäänsä tyytyväinen.

– Ainahan Mikkelissä on ollut hevosten hyvä juosta, mutta remontin jälkeen se on hitusen vielä parempi. Kun hevosella ajaa kurviin, se on melkein kuin suoraan ajaisi. Uskon, että täällä mennään kohti kesää vielä kovaa.

Raitala narutteli voittoon uusitun kaviouran toisessa ja kolmannessa lähdössä. Nuoren polven tähti ei halunnut ottaa kunniaa avausvoitoistaan.

– Tämä on niin hevosriippuvaista hommaa, että kyllä kunnia täytyy antaa niille. Molemmat suomenhevoset olivat hyvällä mallilla. Hienot suoritukset hevosilta.

Hannu Torvinen ohjasti Mikkelin uusitun radan avajaisissa kolme voittoa.
Hannu Torvinen ohjasti kolme voittoa.Esa Huuhko / Yle

Ennätykset tavoitteena heti kesällä

Myös toinen nuori huippuohjastaja Hannu Torvinen pääsi uuden kaviouran kanssa sinuiksi välittömästi. Torvinen ohjasti peräti kolme voittoa.

– Rata petraantui illan edetessä. Tässä mennään varmasti vielä kovaa kevään ja kesän lähestyessä.

Remontoitu rata kiinnosti myös yleisöä. Avausraveja seurasi vajaat 900 katsojaa. Se on lähes puolet enemmän kuin tavallisissa arki-illan raveissa.

Mikkelin kaviouran, ääni- ja valotekniikan sekä valjastuskatosten uusiminen maksoi kaksi miljoonaa euroa. Järjestäjien toiveissa on, että Varennen Mikkelissä juoksema ME-aika 9,3 rikotaan pian.

– Positiivisia kommentteja on tullut kuskeilta pitkin iltaa. Meidän tavoite on, että rataennätys menee rikki ensi kesänä tai viimeistään seuraavana, raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen sanoo.

Santtu Raitala valittiin vuoden raviohjastajaksi 2019. Mikkelin uusitun radan avauskilpailussa Raitala nappasi kaksi lähtövoittoa.
Santtu Raitala valittiin vuoden raviohjastajaksi 2019.Petri Vironen / Yle