HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina – perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Pääministeri Sanna Mariniin (sd.) kohdistunut kansainvälinen mielenkiinto ei näy SDP:n suosion nousuna Helsingin Sanomien kannatusmittauksessa.

puolueiden kannatus
Kansanedustaja Jussi Halla-Aho ,PS, täysistunnossa 11.9.2019
Jussi Halla-ahon luotsaama perussuomalaiset pysyy puoluekannatuksissa johdossa.Pekka Tynell / YLE

Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen viime kuukausina, kertoo Helsingin Sanomien tuore gallup (siirryt toiseen palveluun).

HS-gallupin mukaan suosituin puolue on edelleen perussuomalaiset 22,8 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituimpana jatkaa toiseksi suurin oppositiopuolue kokoomus 17,5 prosentin kannatuksella.

Pääministeripuolue SDP:n kannatusprosentti on sama kuin joulukuussa, 15,1. Pääministeri Sanna Mariniin (sd.) kohdistuva suuri ulkomailla osoitettu mielenkiinto ei näy puolueen kannatuksessa, lehti tulkitsee.

Vihreät on neljäntenä 12,8 prosentillaan. Gallupin mukaan viidentenä olevan keskustan kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä ja on nyt 11,5 prosenttia.

Vasemmistoliiton, RKP:n ja KD:n luvut laskivat hivenen. Vasemmistoliiton prosentti on nyt 8,3, RKP:n 4,3 ja KD:n 3,9. Liike Nytin luku on 1,7.

Kaikki muutokset mahtuvat tilastolliseen virhemarginaaliin. Kantar TNS:n tekemään tutkimukseen haastateltiin puhelimitse noin 2 200 ihmistä.

Lue myös:

Ylen mittaus: Pääministerin vaihdos piristi SDP:n ja keskustan suosiota, vihreät menetti kannatustaan vasemmistolle ja kokoomukselle

Keskustan Kulmuni Ylen kannatusmittauksesta: Tämä on toivoa luova uutinen

Analyysi: Marinilla ja Kulmunilla syytä hymyyn