Helsingin aikuislukio jatkaa sittenkin toimintaansa – lautakunta hylkäsi kaupungin suunnitelmat

Oppilaiden siirtäminen Helsingin aikuislukiosta Stadin ammattiopistoon ja Helsingin työväenopistoon ei toteudu.

Helsinki
Läheltä
Yle

Kasvatus- ja koulutuslautakunta on torpannut Helsingin kaupungin aikeet aikuiskoulutuksen uudelleenorganisoinnista eilisessä kokouksessaan.

Kaupungin suunnitelmissa oli oppilaiden siirtäminen Helsingin aikuislukiosta Stadin ammattiopistoon ja Helsingin työväenopistoon.

Samalla Helsingin aikuislukio olisi lakkautettu itsenäisenä yksikkönä ja siirretty osaksi päivälukiota. Ehdotuksen hylkäämistä esitti kasvatuksen ja koulutuksen alan apulaispormestari (kok.) Pia Pakarinen. Hänen mukaansa yhteyksiä ammatilliseen koulutukseen on silti tiivistettävä.

Kaksi kolmasosaa Helsingin aikuislukion varsinaisista opiskelijoista on tällä hetkellä maahanmuuttajia, jotka suorittavat peruskouluopintoja. Heitä on hieman yli kolme sataa.

Opettajakunta oli huolissaan kaupungin suunnitelmista lakkauttaa Helsingin aikuislukio itsenäisenä yksikkönä, koska se on tällä hetkellä ainoa kaupungin oma aikuislukio. Aikuislukion opinto-ohjaaja Heljä Nurmelan mukaan oppilaitoksen säilyminen on valtakunnallisestikin merkittävä asia:

– Muut kaupungit saattaa ottaa mallia Helsingistä. Esimerkiksi Tampereella oli päätetty aikuislukion lakkauttamisesta. Siellä on kuitenkin nyt palattu vanhaan systeemiin.

Korjattu 24.1.2020 klo 8:57 Joensuussa lyseon lukion aikuislinja muuttui 2018 itsenäiseksi oppilaitokseksi, jonka nimi on Joensuun aikuislukio. Aiskuislukiota ei siis ole Joensuussa lakkautettu, mihin Nurmelan sitaatissa aikaisemmin viitattiin.