1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsinki

Yhden vyöhykkeen edulliset kertamatkaliput sai kannatusta poliitikoilta – kantakaupungin lisäksi uudistukseen toivotaan mukaan myös B -ja C-vyöhykkeet

Kaupunkiympäristölautakunta kannatti eilisessä kokouksessaan valtuustoaloitetta, jossa joukkoliikennelipun voisi ostaa vain yhdelle vyöhykkeelle. Näin lippujen hinta laskisi esimerkiksi Helsingin kantakaupungin alueella.

Helsinki
Ratikka ottaa matkustajia kyytiiin illan pimeydessä.
Tuoreen tutkimuksen mukaan raitiovaununkuljettajien sairauspoissaolot nousevat, kun ilmassa on runsaasti katupölyä. Tutkimuksessa ei eritelty kaupungin työntekijöistä muita ammattiryhmiä kuin raitiovaununkuljettajat.Henrietta Hassinen / Yle

Helsinkiläiset kuntapoliitikot haluavat selvityttää edullisen HSL-kertalipun ostomahdollisuutta yhdelle vyöhykkeelle.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Laura Rissasen valtuustoaloite yhden vyöhykkeen kertalipuista sai kannatusta kaupunkiympäristölautakunnan eilisessä kokouksessa.

Selvityksen jälkeen tulisi lautakunnan mukaan päättää yhden vyöhykkeen lipun hinnasta ja laajentaa sen käyttöalue A-, B- ja C-vyöhykkeille. D-vyöhykkeellä se onkin jo käytössä.

Hinnoissa on huomioitava, että pidemmillä matkoilla joukkoliikenteen halutaan olevan kilpailukykyinen yksityisautoiluun verrattuna ja lyhyillä väleillä sen ei haluta korvaavan kävelyä tai pyöräilyä.

Vyöhykkeistä ja lipunhinnoista päättää lopullisesti HSL. Sitä ennen asiaa pureksii vielä kaupunginhallitus ja -valtuusto.

Lue seuraavaksi