Kuusamo ja Lappi kiinnostavat nyt loma-asuntojen ostajia – välittäjän mukaan asiakkaat ovat usein pimeyteen kyllästyneet eteläsuomalaiset

Pohjoisen talviset olosuhteet houkuttelevat eteläsuomalaisia.

vapaa-ajan asunnot
Rukankylä joulukuu 2019
Pohjois-Suomen lumiset olosuhteet houkuttelevat mökin ostajia. Arkistokuva.Ensio Karjalainen / Yle

Asunto- ja mökkikauppaan pohjoisessa keskittyvän etuovi.comin tuoreessa analyysissä todetaan, että haetuimmat mökkipaikkakunnat muun muassa viime marraskuussa olivat Kittilä ja Kuusamo. Eniten loma-asuntojen hakuvahteja oli Kolarissa ja Kuusamon Rukalla.

Analyysin mukaan Etelä-Suomesta halutaan pohjoiseen erityisesti lumisten olosuhteiden vuoksi. Myös hyvällä medianäkyvyydellä, josta esimerkiksi Kuusamo nauttii, on paikallisen kiinteistövälitysyritys LKV Saagan toimitusjohtaja Karita Karvosen mukaan ollut vaikutusta.

– Ostajat haluavat Kuusamoon joko kesäpaikkaa tai ympäri vuoden asuttavaa lomakohdetta, joka toimisi myös niin sanottuna kakkoskotina.

Karvosen mukaan tällä hetkellä on jopa pula pienistä kahden makuuhuoneen myyntikohteista.

– Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

Karvosen mukaan talviset olosuhteet houkuttelevat ostajia. Hänen mukaansa hänen ja asiakkaiden välisistä puheluista on viime viikkoina ilmennyt, että etelän pimeydestä ja vesisateesta halutaan pohjoisen valkeisiin tunturimaisemiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)