Pori jatkaa koululaisten kesäruokailua – ylijäämäruokaa ilmaiseksi aikuisille

Porin kaupunki etsii tiloja ja yhteistyökumppaneita kesäruokailun laajentamiseksi.

Pori
Musiikin lehtori Antti Taipale
Koululaisten kesäruokailu laajenee useammalle alueelle Porissa.Kare Lehtonen / Yle

Porin kaupunki aikoo jatkaa viime kesänä kokeiltua koululaisten kesäruokailua.

Tänä vuonna ruokailua halutaan laajentaa useammalle alueelle ja kaupunki etsii nyt sopivia tiloja ja tahoja toteuttamaan kesäruokailua.

– Kaupunki tekee ruuan, mutta tarvitsemme sen jakoon apua paikallisilta toimijoilta, kertoo talouspäällikkö Tiina Toivonen tiedotteessa.

Haussa useampi paikka

Porin kaupungin tavoitteena on löytää kolme tai neljä paikkaa, joissa ruokailu voidaan järjestää.

– Paikat valitaan sen mukaan, missä tavoitamme kohderyhmää ja mistä löytyy sopivat tilat ja toimijat ruokailun sekä oheisohjelman toteuttamiseksi, Tiina Toivonen sanoo.

Kaupunginhallitus myönsi joulukuussa kesäruokailun järjestämiseen 40 000 euroa. Päätöksen ruokailujen käytännön toteutuksesta tekee Porin kaupungin hyvinvointiryhmä.

Ylijäämäruokaa huono-osaisille

Uutena avauksena on tarkoitus jakaa koululaisten ruokailusta ylijäänyttä ruokaa ruoka-apuna huono-osaisille aikuisille. Parhaimmillaan kesällä toteutettava ylijäämäruuan jako voisi johtaa siihen, että ruoka-apua tarjottaisiin myöhemminkin aiempaa laajemmalla alueella.

Yhdistyksille ja muille kiinnostuneille tahoille järjestetään infotilaisuus kesäruokailusta maanantaina 3. helmikuuta kello 17–18 Satakunnan yhteisökeskuksella (Otavankatu 5).

Aiheesta aiemmin:

Pori jatkaa koululaisten kesäruokailuja – ruokapaikkoja myös keskustan ulkopuolelle