Kainuuseen hakeutuu nuoria lääkäreitä, mutta se ei riitä – "Haaste on siinä, miten heistä pidetään täällä kiinni"

Muun muassa kollegoilta saatava tuki kiinnostaa tulevia lääkäreitä.

lääkärit
Sairaanhoitaja käytävällä, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.
Lääkärit erikoistuvat myös muissa sairaaloissa, joten he voivat jäädä muualle, vaikka pitäisivätkin Kainuussa asumisesta ja työskentelystä. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Kainuun lääkäripulaan etsitään ratkaisuja monelta kantilta.

Kainuun lääkäriyhdistyksen hallituksen jäsen Panu Piiraisen mukaan Kainuu on tälläkin hetkellä suosittu paikka, mitä tulee kesätyöpaikkoihin ja erikoistumiseen.

– Meillä on ollut jo vuosia paljon nuoria kollegoita. Haaste on siinä, miten heistä pidetään täällä kiinni, jotta he jäisivät Kainuuseen, Piirainen pohtii.

Kainuun soten hallintoylilääkäri Esa Ahonen vahvistaa, että Kainuuseen hakeutuu kiitettävästi nuori lääkäreitä ja harjoittelijoita.

– Yksi ongelma on se, että osa erikoistumisesta pitää tehdä muissa sairaaloissa, ja nuoret lääkärit jäävät erikoistumisreissuille, Ahonen sanoo.

Piiraisen mukaan työnohjaus ja kollegoilta saatava tuki painavat vaakakupissa, kun nuoret lääkärit miettivät tulevia työpaikkojaan.

– Kainuussa nuorista lääkäreistä on pidetty hyvin huolta. Varmasi keskeistä on myös se, millaista Kainuussa on asua ja elää, työn ulkopuolellakin, Piirainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)