Intialaisryhmä jatkaa mielenilmauksia Suomessa: Yliopisto siirsi edellisen tuki-ilmauksen ulkotiloihin

Tukimielenilmaus on vastalause hyökkäykselle, jossa naamioitunut ja aseistautunut joukko pahoinpiteli Intiassa nelisenkymmentä opiskelijaa sekä henkilökuntaan kuuluvaa. 

mielenosoitukset
Tampereen yliopiston kyltti
Tampereen yliopisto siirsi edellisen mielenilmauksen ulkotiloihin. Matias Väänänen / Yle

Intialaisryhmä jatkaa mielenilmauksia suomalaisissa kaupungeissa tammikuussa. Ryhmä järjestää mielenilmauksen 26. tammikuuta Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Ryhmä on järjestänyt mielenilmauksia jo joulukuussa ja tammikuussa.

Tukimielenilmaus on vastalause hyökkäykselle, jossa naamioitunut ja aseistautunut joukko hyökkäsi delhiläisen yliopiston tiloihin ja pahoinpiteli nelisenkymmentä opiskelijaa sekä henkilökuntaan kuuluvaa.

JNU-yliopistolla (Jawaharlal Nehru University) on järjestetty viime aikoina lukuisia mielenosoituksia uutta kansalaisuuslakia vastaan, jonka katsotaan syrjivän muslimeja.

Yli sata intialaista opiskelijaa ja työntekijää on Suomessa ilmaissut tukensa mielenilmauksille adressissa, mielenilmauksen järjestäjät kertovat.

Tampereen yliopisto siirsi edellisen tukitilaisuuden joulukuussa pääaulasta ulos. Lisäksi osallistujia varoiteltiin ottamasta valokuvia, joissa näkyisi yliopiston julkisivua tai tunnuksia.

Mielenosoittajien mukaan paine toimiin tuli yliopistolle Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), kun eräs intialainen valitti tapahtumasta.

Lue lisää:

Opiskelijat protestoivat eri puolilla Intiaa naamiomiesten hyökkäystä tunnettuun yliopistoon Delhissä

Intian mielenosoitukset: Kuolleiden määrä nousee, viranomaiset katkaisseet verkkoyhteyksiä eri puolilta maata

Intian kuohunnalle ei näy loppua – uusi kansalaisuuslaki säikäytti muslimivähemmistön, joka pelkää jäävänsä hinduenemmistön syrjimäksi