Hakamäen vanha soramonttu ehdolla Turengin uudeksi urheilukentäksi

Tekninen lautakunta päätyi Hakamäen kannalle äänestyksen jälkeen.

Janakkala
kunnan kyltti tien varressa
Hakamäen entinen soranottoalue sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä Turengin keskustasta.Miki Wallenius / Yle

Janakkalan Turengin uusi urheilukenttä halutaan rakentaa Hakamäen entiselle soranottoalueelle. Näin esittää Janakkalan tekninen lautakunta, joka päätti asiasta tiistain kokouksessa. Kokouksessa oli esillä viisi sijoituspaikkavaihtoehtoa, jotka kaikki sijaitsevat kunnan omistamilla mailla.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kalevi Ilmarinen (sd.) esitti kokouksessa päätökseksi Hakamäen vanhaa soramonttua. Lautakunta äänesti asiasta ja Ilmarisen esitys voitti äänin 4–2 yhden lautakunnan jäsenen äänestäessä tyhjää.

Hakamäen entistä soranottoaluetta kannattivat Ilmarisen lisäksi Piia Aitto-oja (kd.), Raija Ranta-Porkka (sd.) sekä Veikko Stolt (vas.). Ilmarisen esitystä eivät kannattaneet Raimo Kaukonen (kesk.) ja Päivi Välilä (kesk.). Tyhjää äänesti Aki Lintumäki (kok.).

– Seuraavaksi teknisen lautakunnan esitys menee kunnanhallituksen käsittelyyn. Lopullisesti uuden urheilukentän paikasta päättää kunnanvaltuusto, joten sijoituspaikka voi vielä muuttua, kertoo Janakkalan teknisen toimen talous- ja hallintopäällikkö Tiina Vesala.

Hakamäen soramonttu jälleen esillä

Hakamäen entinen soranottoalue on Turengin keskustan kaakkoispuolella, Hausjärventien ja Kiipulantien välissä. Se sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä Turengin keskustasta. Urheilukentän suunnittelualue on kooltaan noin 20 hehtaaria.

Alue on ollut aiemminkin sijoituspaikkavaihtoehtona urheilukentäksi, sillä Janakkalan kunnanvaltuusto hyväksyi Hakamäen urheilupuiston hankesuunnitelman jo vuonna 2007. Jo tuolloin Hakamäki oli korvannut Turengin nykyisen urheilukentän Liinalammin.

Hakamäen urheilupuisto jäi aikanaan toteutumatta, mutta nyt alue on otettu uudelleen esiin naftaliinista. Soraa Hakamäestä ei ole otettu enää vuosikausiin.