1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku Energia

Turku Energialle uusi pääkonttori Itäharjulle – havainnekuvassa lasia ja betonia

Tavoitteena on, että uusi pääkonttori voitaisiin ottaa käyttöön alkuvuonna 2022.

Turku Energia
havainnekuva Turku Energian uudesta pääkonttorirakennuksesta.
Havainnekuva Turku Energian uudesta pääkonttorista.Sigge Arkkitehdit Oy

Turun teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin. Uudisrakennus sijoittuu Itäharjun kaupunginosaan.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet hankkeesta 25 vuoden vuokrasopimuksen. Uusi nelikerroksinen pääkonttori nousee osoitteeseen Teollisuuskatu 40, josta puretaan 1980-luvulla rakennettu toimisto- ja varastorakennus.

Hanke aloittaa Itäharjun muutoksen teollisuusalueesta toimisto- ja asuinalueeksi sekä tukee suunnitelmia rakentaa kansi yli Helsingin moottoritien, joka yhdistää alueet toisiinsa.

Monitilaympäristö sadoille ihmisille

Turku Energian uuden pääkonttorin kokonaispinta-ala on reilut 7 000 neliömetriä, josta toimistotilaa on 4 000 neliömetriä. Kiinteistöön tulee työtilaa monitilaympäristössä noin 200 ihmiselle sekä ravintola- ja neuvottelutiloja. Pysäköinti toteutetaan sekä kiinteistön alle että pihalle.

Kiinteistön kadunsuuntaiset julkisivut rakennetaan kokonaan lasista ja pitkät sivut toteutetaan kolmiulotteisilla muoteilla valettavasta betonista, joka tuo pintaan elävyyttä.

Kiinteistön on suunnitellut Sigge Arkkitehdit ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén.

Turku Energian nykyinen pääkonttori ja tekniset tilat sijaitsevat Linnankadun varrella. Alueelle on tulossa mittavaa asuinrakentamista. Myös yhtiön varasto ja tekniset tilat tulevat sijoittumaan tulevan pääkonttorin läheisyyteen.

Tavoitteena on, että uusi pääkonttori voitaisiin ottaa käyttöön alkuvuonna 2022.

Lue seuraavaksi