Hyppää sisältöön

Kädenvääntö Turun kauppatorin lämmityssopimuksesta saa jatkoa – vihreät ilmoitti kannattavansa asian viemistä valtuustoon

Vihreät katsoo, että neuvoteltu sopimus olisi kaupungin kannalta taloudellisesti riskialtis.

Kauppatorin lämmityssopimuksen vieminen valtuustoon edellyttää, että aloitteen taakse saadaan 23 valtuutettua. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Palvelusopimus Turun kauppatorin liukkaudentorjunnasta ja lämmitysjärjestelmästä siirtyy valtuuston ratkaistavaksi. Asia varmistui, kun vihreät ilmoitti keskiviikkona tukevansa aloitetta.

Sopimuksen vieminen valtuustoon edellyttää, että aloitteen taakse saadaan 23 valtuutettua. Vihreiden 14-jäseninen valtuustoryhmä takaa sen, että hanke onnistuu. Myös keskusta, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja pienryhmät ovat olleet valtuustokäsittelylle myötämielisiä. RKP on vielä pohtinut kantaansa.

Turun kaupunginhallitus päätti viime viikolla hyväksyä Tori Energian tarjoaman sopimuksen, joka hyödyntää sulanapitojärjestelmässä sekä aurinkoenergiaa että kaukolämpöjärjestelmän paluulämpöä. Äänestys päättyi tasan 7-7. Lopputuloksen ratkaisi kaupunginhallituksen puheenjohtajan Lauri Katteluksen (kok) ääni. Sopimusta tukivat kokoomuksen ja SDP:n jäsenet.

– Kannatamme sitä, että Kauppatorin sulanapito voitaisiin toteuttaa torin pinnalta kerätyllä aurinkoenergialla, mikä tukisi kaupungin ilmastotavoitteiden saavuttamista. Nykyinen palvelusopimus olisi kuitenkin kaupungille taloudellisesti riskialtis, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Saara Ilvessalo vihreiden tiedotteessa.

Lue lisää:

.
.