Oulun sataman junayhteyksiä halutaan sujuvoittaa yli 20 miljoonan euron raidetöillä

Uusi kolmioraide tulisi Äimäraution ja Limingantullin alueille ja helpottaisi junaliikennettä etelään ja pohjoiseen.

rautatieliikenne
Tavarajuna Ilomantsin radalla.
Tavarajunien liikennöintiä Oulun satamaan pyritään helpottamaan uudella Oritkarin kolmioraiteella, jonka kustannukset ovat lähes 20 miljoonaa euroa.Ismo Pekkarinen / AOP

Oulun Oritkarin sataman junayhteyksiä pyritään parantamaan uudella kolmioraiteella. Uusi raideyhteys maksaisi noin 20 miljoonaa euroa, ja se sijoittuisi lähinnä Äimäraution ja Limingantullin alueille.

Hanke on osa laajempaa Oulun ratapihan kehittämistä. Raidetöiden lisäksi alueella on tarkoitus tehdä tulevina vuosina silta- ja tietöitä.

Kolmioraide helpottaisi huomattavasti Oritkarin satama- ja tehdasalueen junayhteyksiä. Suunniteltu raideyhteys sujuvoittaisi tavaraliikennettä tuntuvasti niin etelään kuin pohjoiseenkin ja edelleen itään. Myös liikennöintikustannuksista tulisi säästöjä nykyiseen verrattuna.

Nokelan ratapihan, Äimäraution ja Limingantullin alueelle sijoittuvan kolmioraiteen lisäksi junayhteyksiä kehitetään miljoonilla euroilla myös satama-alueella. Satama pidentää tuloratapihaansa ja sähköistää raiteita.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!