1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Lapin poliisi varoittaa ulkomaalaisista romanssihuijareista

Huijauksissa esimerkiksi ulkomaalainen sotilas ottaa naiseen yhteyttä romanttisissa merkeissä ja pyytää myöhemmin rahaa.

Kaukorakkaan sijaan romanttisia huijausviestejä lähettävätkin kansainväliset ammattirikolliset. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

LAPPI Lapin poliisi kertoo, että sille on tullut lyhyessä ajassa useita ilmoituksia romanssihuijauksista Lapissa. Huijaukset ovat lähteneet liikkeelle pääsääntöisesti Facebookin, Messengerin tai jonkin Internetin seuranhakupalvelun kautta.

Useassa tapauksessa "ulkomaalainen sotilas" on lähestynyt suomalaista naista romanttisessa mielessä. Yhteydenpidon edistyessä mies on pyytänyt rahaa päästäkseen naisen luo Suomeen. Rahaa saatuaan hänelle on tullut yllättäviä esteitä – ja rahaa on tarvittu lisää.

Poliisi epäilee tällaisten tekaistujen profiilien takana olevan kansainvälisiä ammattirikollisia. Tekijät ovat saaneet huijatuksi rahaa muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon.

Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.

Poliisi kehottaa ilmoittamaan lappilaisille tapahtuneista romanssihuijauksista osoitteeseen rikostorjunta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), mistä voi tunnistaa epärehellisen nettirakkaan.