Asutko Savossa tai Karjalassa? Itä-Suomen yliopisto haluaa tietää, mitä mieltä olet Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeesta

Kyselytutkimuksen tarkoituksena on selvittää esimerkiksi miten savolaisten ja karjalaisten ajatukset Saimaan alueesta eroavat toisistaan.

Euroopan kulttuuripääkaupunki
Ilmakuva Olavinlinnasta.
Olavinlinna on Savonlinnan tunnetuin nähtävyys.Esa Huuhko / Yle

Niin sanotun Suur-Saimaan ja sen lähialueiden asukkailta kysytään, mitä mieltä he ovat Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeesta.

Neljä alueen maakuntaa, Etelä- ja Pohjois-Savo sekä Etelä- ja Pohjois-Karjala haluavat, että Savonlinna valittaisiin Euroopan kulttuuripääkaupunkiksi vuodelle 2026.

Itä-Suomen yliopisto on avannut nettiin alueen asukkaille kyselyn. (siirryt toiseen palveluun)

Tarkoituksena on selvittää muun muassa, mitä ihmiset ajattelevat kulttuuripääkaupunkihankkeesta, miten savolaisten ja karjalaisten ajatukset Saimaan alueesta eroavat toisistaan ja mitä ihmiset ajattelevat omasta asuinpaikastaan.

Vastauksia käytetään apuna kulttuuripääkaupunkihankkeen hakemuksen laatimisessa. Ensimmäisen vaiheen hakukirja luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle toukokuussa.

Lopullinen päätös tittelin saajasta tehdään kesällä 2021. Euroopan vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi haluavat Savonlinnan lisäksi myös Tampere ja Oulu.

Kyselyyn voi vastata 7. helmikuuta saakka. Linkki kyselyyn löytyy myös Saimaa-ilmiö 2026 -kampanjan Facebook-sivuilta.

Kyselyn toteuttaa Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksen matkailualan opetus- ja tutkimuskeskus.