Herätys: Arvio Esperi Caren toiminnasta julki, kiistaa lakkojen kustannuksista, asunnottomille nuorille tukea

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Lähikuva pyörätuolissa istuvan, valkoiseen huppariin ja uhreilutrikoisiin pukeutuneen ihmisen kädestä ja pyörtuolin käsinojasta.
Esperi Care tiedottaa torstaiaamuna siitä, miten yritys aikoo parantaa vanhustenhoivaansa.Niko Mannonen / Yle

Hoivayhtiö Esperi Care julkistaa arvion vanhustenhoidostaan

Esperi Care perusti viime keväänä hoivatyön asiantuntijoista ryhmän, jolta yhtiö halusi ulkopuolisen arvion toiminnastaan ja sen parantamisesta. Esperi Care tiedottaa torstaiaamuna ryhmän työn tuloksista. Yle kertoi viime talvena, että viranomaiset olivat puuttuneet jatkuvasti Esperi Caren hoivakotien vakaviin ongelmiin eri puolilla Suomea.

Mitä metsäteollisuuden lakot todella maksavat?

Puupino.
Metsäteollisuuden lakossa olisi mukana 17 200 työntekijää ja toimihenkilöä.Ismo Pekkarinen / AOP

Sunnuntaina uhkaavan lakon kustannukset aiheuttavat eripuraa jo etukäteen. Työnantajia edustava Metsäteollisuus on laskenut, että kahden viikon lakon hintalappu olisi miljardi euroa. Toimihenkilöjärjestö STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà pitää työnantajan laskelmia ylimitoitettuina.

Nuorten asunnottomien avuksi nyt vapaaehtoisia tukikummeja

kahvikuppi nuoren kädessä.
Veera on asunut omassa asunnossa noin vuoden.Ari Welling / Yle

24-vuotias Veera kokee turvatalon pelastaneen hänet. Sitä kautta järjestyi ensin keskusteluapua ja myöhemmin asunto. Monelle nuorelle asunnottomuus on arkipäivää. SPR:n Nuorten turvatalo ja Turun Kaupunkilähetys ovat aloittaneet vuoden mittaisen pilottiprojektin, jossa nuorelle nimetään jo turvatalossa tukikummi.

Yhä harvempi kiinalainen pääsee Taiwanin saarelle

Turisteja Taipeissa.
Tšiang Kai-šekin mausoleumi Taipein keskustassa on jokaisen matkailijan käyntikohde.

Vielä nelisen vuotta sitten mannerkiinalaisia oli Taipeissa jonoiksi asti ja joidenkin paikallisten mielestä jopa niin paljon, että vähempikin olisi riittänyt. Nyt he ovat hävinneet. Kiina on ottanut turisminkin aseekseen, kun se kurittaa Taiwania ja sen itsenäisyysmielistä johtoa.

Lumisateet saapuvat

torstain sääkartta
Yle

Aamu on aurinkoinen, mutta lounaistuuli voimistuu ja lännestä saapuu lumisateita. Samalla Suomeen virtaa jälleen annos hieman lauhempaa ilmaa. Etelässä ja maan lounaisosissa on enimmäkseen poutaa. Maan keski- ja pohjoisosiin kertynee paikoin lunta 5 cm, laajoilla alueilla 1-2 cm. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.