1. yle.fi
  2. Uutiset

Soite harkitsee myös taksien kilpailutusta samalla kun valitsee Matkapalvelukeskukselle uuden yrittäjän

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä, Soite
Valomainos taksin katolla.
Taksiyrittäjien nykyiset sopimukset Soiten kanssa ovat vuodelta 2017. Ari Vihanta / Yle

Soite aikoo kilpailuttaa Keski-Pohjanmaalla vanhus- ja vammaiskyytejä ajavat taksiyritykset samalla kun se etsii uutta yritystä Matkapalvelukeskuksen hoitajaksi.

Soite päätti kilpailuttaa uudelleen vanhusten ja vammaisten kuljetuksia välittävän kyytikeskuksen toiminnan kun edellinen kilpailutus kaatui Markkinaoikeudessa.

Pohdittavana oli myös kyytikeskuksen pyörittäminen omin voimin.

Hankintajohtaja Antti Tievan mukaan tarkoituksenmukaisinta olisi, että taksien ja kyytikeskuksen uudet sopimukset astuisivat voimaan samaan aikaan joulukuun alussa. Kyytikeskuksen kilpailutus järjestetään kevään aikana, uusi yrittäjä lienee selvillä kesän jälkeen.

Kuljetuksia välittävä Kyytikeskus aloitti toimintansa vuonna 2017 ja joutui heti myrskyn silmään isojen ongelmien takia. Kyytikeskuksen toiminnasta alun perin vastannut Speys Oy myi liiketoimintansa loppuvuoden 2018 jälkeen FCG Smart Transportation Oy:lle, jonka perustivat Ahola Transport ja FCG Finnish Consulting Group Oy.

Lisää aiheesta:

Vanhuskyytien järjestämisestä tehtävä päätös: Soitelle oma matkapalvelukeskus vai taas uusi kilpailutus?

Soite hävisi markkinaoikeudessa kiistan vanhuskyydeistä: toiminta menee taas uusiksi, mutta asiakkaiden palveluihin se ei vaikuta

Valitus toi jatkoaikaa: Speys jatkaa vanhuskyytien välittämistä Keski-Pohjanmaalla käsittelyn ajan

Soite irtisanoi viimein kyytikeskussopimuksen – Speys jatkaa kyytien välittämistä silti kesän loppuun

Kerttu Rantala, 95, jännittää yhä kauppareissujen sujumista uuden kyytisysteemin takia – "Aattelin, että kun pääsen kotiin, niin sitten itken"

Lue seuraavaksi